Lång dag

Jaa det har varit en lång och påfrestande dag idag..Har haft många jobbiga samtal och det känns som om allt kretsar runt detta ofattbara. Jag hoppas bara att jag har kunnat bidra med lite stöd och medkänsla. Allt man säger känns så futtigt bara! Jag är ledsen..Ja det är väl för fan alla men vad ska man säga??? Det ordnar sig?? Det finns en mening med allt?? Det kommer kännas bättre?? Nej bara en massa skitsnack! Så det känns som man är en elefant i ett glashus när man ska försöka prata..Usch och fy faaaaan! Varför????

Nu övergår jag till något annat annars blir jag galen.

Besiktade gamla hederliga A4:an igår. Å den gick nästan igenom! Bara några lampor å nåt skitstag.. Så jag fick äran att åka till idiotvaruhuset Biltema idag..Ett inkompetent ställe med en röra som är värre än en mixerbunke! Letade mig halvt fördärvad efter en länkarm. Tillslut bad jag om hjälp eftersom numren slutade innan mitt och påbörjades tre nummer senare.. Damen ifråga tittar trött på mig och säger att produkterna inte nödvändigtvis ligger i nummerordning..NÄHÄ vilket bra system!! Tummen upp för Biltema! Morr..

Kom därifrån efter mycket lång tid med en blixtrande migrän. Hade varit hos kotknackaren först så det värkte överallt samt att jag grinat som en tok så att jag såg ut som jag gått en rond mot Tyson. Gick in på Jysk för att köpa en badrumsmatta och ett par kuddar samt in på M-berg för att köpa byxor till Axel. Handlade en massa mera barnkläder kan jag säga och det kändes skönt att göra!

Hem å trösta S som var här och hämtade djur. Han var lika knäckt han. Efter det så var jag med barnen och kollade på Svampbob Fyrkant. Kändes så skönt att sitta med dom och inte bry sig om något annat..

Har skrivit lite styrelsepapper då det är medlemsmöte imo. Oh om två dagar fyller jag år oxså..Herregud..

Och inte har jag tränat med Killen heller.. Han ska gå hela helgen samt på torsdag..Så jag får välan ta en vända med honom imo..Hoppas det inte blåser  lika mycket bara.. kanske

Kaos

För några timmar sedan fick vi veta att en av våra vänner valt att ta sitt liv. Chock, sorg och ilska blandat med total oförståelse. Varför??? Finns inget svar.. Känns så meningslöst just nu. Allt bleknar och man stannar upp och värdesätter saker på ett annat vis. Varför gjorde man inte så och så? Hade ett telefonsamtal gjort någon skillnad? Man ska uppskatta sina när och kära mera. Ta sig tid att umgås och lyssna på varann. För hur bra känner man egentligen sina vänner..? Vet man hur dom mår innerst inne? Just nu är det mycket som fladdrar i huvudet.. Vi tänker på dig A å finns här för dig..

Världen blev en tråkigare plats och himlen rikare. We miss you..

Allt annat känns oviktigt idag att skriva om..

Fy vilken skitdag

Hatar att ställa om till sommartid! Man förlorar ju en timme!!! Dygnet har ju inte timmar så det räcker ju! Upp å gjorde stallet. Lennart kom förbi å mätte på altanen å så susade gubben å Oskar iväg till K-Rauta för att köpa altan virke..

Vad gjorde då jag idag? Jo, jag städade kontoret å gjorde ett ordentligt rum av det..Har ju varit ett sånt där rum där man ställer allt skit som man inte vet vad man ska göra av..Men efter en hel dags slitande så är det äntligen klart!!! Jag är helt slut och har så ont att jag tror att jag ska dö..Varför ska man behöva slita så i livet???

Syster m gubbe kom förbi på kaffe. Trevligt! Snackade skit ett tag. Sen var det bara att återgå till kontorsskiten..suck.

Skulle ju egentligen ha åkt till Inger med Killen å Pojken men eftersom gubben tog bilen å släpet å inte kom hem förns sex så var ju det kört..Får ta igen det imo!

Ska skjuta gubben!

Gubben har kraschat min bil...min älskade bil har han satt i ett träd. Vet inte hur man ska göra..strypa honom lr stoppa hans huvud i toaletten? Det var ju iof väldigt bra att han klarade sig utan skador..Ja, för bilar gör man ju på fabriker..å puckade gubbar som måste krångla till ens vardag massproduceras ju inte...Hmm, men arg är jag! Visserligen får man ju en hyrbil men det är väl en sådan där jävla Yaris lr Nissan dockbil..inget man kan dra släp med. Å jag har ju träningar att åka till hela veckan!!! Måste då låna GF:s pickup..å den är äckligare än äckligast.. Plus att man  står i tacksamhetsskuld till honom.. Nej jag tror att jag hellre spänner för gubben för transporten! FAAAN vad irriterande!!!

Nu kan jag inte tänka på nåt annat!!!! Skit oxså!

Imorse ( den underbara tiden då jag hade en bil) ( nejdå..jag är inte bitter..) var jag iväg till ICA med pantflaskor..ett par stycken kan man säga.. Fyllde tre pantmaskiner så till slut sa killen bakom apparaterna att han skulle sitta kvar på en stol bakom tills jag var färdig..pinsamt.. Fick ihop 515:-! Som sagt det var några stycken, bara 2 kronors..

Hem å gjorde iordning badrummet nere. Å sen vanligt pyssel. 

Har grejat med sjuka barn idag å lite stall å sånt. Imorgon var det tänkt att jag skulle ha åkt på träning men det blev inställt å nu har jag tänkt åka till ett annat ställe men jag får se hur det blir eftersom jag inte har n¨ågon bil..Morr

Gubben ska inte få något lördagsmys efter barnen har lagt sig!! Sådetså! 


Vad skulle snöhelvetet vara bra för?

Trodde inte det var sant när jag slog upp mina trötta grusiga ögon imorse..Snöstorm...Tänkte att jag skulle somna om eftersom klockan bara var halv fem men alla ungar ville upp så det var bara att fixa välling å sätta på tvn... sen vaknade jag HALV ÅTTA!!! Vafan! Oskar sa att han hade stängt av ljudet på tvn så att jag skulle få sova!! Älskade unge!!! Men jag fick bråttom ut! Fixade kalvar å sen hästarna. Höll på att frysa arslet av mig! Å det stormade ju smådjävlar..fyyyyy!!!!

In å drack 3 jättekoppar med kaffe..jag måste ha blivit dum i huvudet.. Sen ägnade jag dagen åt städning.
Hade myseftermiddag ist för kväll. Kollade på film å läste. Mysigt.

Gubben är å skjuter å ungarna sover så det är väl dags för mig att snarka oxså.

Hästar å koffein

Jag tror att ungarna har blivit mutade av nån till att se till att inte jag får sova. Numera vill axel ha sin morgonvälling klockan fem å typ fem minuter senare går dom andra ligisterna oxså upp..Jag skulle kunna fylla en traktorskopa med sand från mina stackars ögon! Jag ser dumpers i ögonvrån..

Var en halvtimme tidig till förskolan..Helt otroligt.

Släppte ut Killen i en träfålla idag..ska inte trötta ut mig med att jaga honom! Gjorde stallet och lastade. Åkte till pålsboda för att träna. Det gick hyfsat. Han var stissig i början men på slutet kunde vi tom trava lugnt. Provade nosgrimman å det verkade funka.

Hem å kasta ut hästen å hämtade alla barn samt handlade en snabbis. Lagade mat å drog med ungarna ut till stallet där jag miljötränade med Pojken. Han var jätteduktig! Å så fick han ha träns å bett för första gången idag! Han tyckte att det var helt ok. Gjorde lite trailövningar.

Har druckit en kopp kaffe idag oxså! Har lovat gubben att sluta med red bullen..:( Isf får jag ett par riktiga westernboots! :) Så jag får väl lära mig att dricka kaffe för annars går jag väl i taket pga koffeinbrist! Undrar hur många koppar kaffe som motsvarar tre red bull?.....

Nu ska jag tryna...

Efteråttakaka..mmmmmmmmm

Har ätit världens godaste kaka idag! Min kära syster bakade en kladdkaka m after eight i...Trodde att jag skulle äta upp hela själv..godaste jag ätit tror jag..Å sen ångest förstås..ska ju banta..

Hatar att banta!!! Vägde strax över femtio kilo när jag träffade gubben å nu..hahaha..något mer.. Men det är så satans jävla värdelöst att banta. Liver är ju till för att njutas på alla sätt å vis! Lr? Vad är meningen med att äta bönor å groddar å en jävla Anna Skipperdrink??? Är det kul? Är det gott? Svar nej. Det viktigaste är väl hur man mår invändigt? Å hur man är som person? En klok man sa till mig en gång att tjocka tanter är glada tanter å magra tanter är snipiga..Stämmer kanske. Jag har stort arsel men en ännu större käft..å den kommer den roligare saker ur än baken vill jag lova:) Kan man inte bara få vara sig själv å njuta vad livet har att erbjuda? Å vem ska gubben hålla sig i när det blåser om jag ser ut som ett sugrör?  Å storlek inger ju respekt! Behöver inte annat än att spänna ögonen i mina barn å säga tänk om mamma skulle sätta sig på er..å så är dom snälla som lamm igen! Funkar även på gubben! Fast han brukar väsa som Zazu i Lejonkungen..: Snälla damen..RES på er..:) Å då får han en punggung ist! :)

Var alltså å hälsade på syster idag. Svängde förbi Toys ´r us först. Oskar ville ha en snurrpang, KajsaStina en My Little Pony med westernhatt å Axel fick en boll som tyvärr Cher fick tag på så nu är det ca ett ton slem på den ..:)
Mycket trevligt att sitta å snacka skit en stund! Det var så längesen..suck. Påminde nästan om den gamla goda tiden..

Imorgon är det träning på G. Killen får visa att han kan annars skulle gubben strypa honom sa han.. Så det är väl bäst att han sköter sig..:)





Tisdag..

Förskola, Provinsbutiken för att köpa vetflex å kopparsulfat till en halt ko, hem, stallet å frulle.. Drack en kopp kaffe idag utan att spotta å fräsa! Kanske kan lära mig att dricka denna helgonförklarade brygd iaf..blir ju lite dyrt att leva på Red Bull.. Koffeinberoende är jag ju i vilket fall som helst..då kan jag ju lika gärna sippa kaffe ist..Låter ju helt sjukt.hahahah lära sig dricka kaffe i min ålder..

På tal om ålder så fyller jag ju år nästa vecka..Kom på det idag å har bestämt att ha fest! Tacobuffe å en massa alkoholhaltiga drycker tänkte jag:) Ska bli roligt! Nån som vill komma?

Städade å hämtade upp Oskar. Hem å lagade köttbullar. Skulle skjutsa ner barnen till GF ( svärfar)  å rida Killen i deras paddock. Jo tjena. Jagade puckot i 40 MINUTER i hagen..Tillslut var han sjöblöt å löddrig, slickade snö å kastade sig på backen för att panikrulla..Den där hästen är fanimej inte riktigt skapt.. Till slut gav han upp men det gick inte att lasta honom..Så jävla dum!!! Så han fick gå ut i hagen igen å jag svor att aldrig hålla på med hästar igen. Ringde gubben å sa att jag säljer allt men så lyckades han övertala mig att rida en sväng på Kurt. Det var nog den bästa ridtur jag har haft på åra och dag..Han arbetade så fint, travade i form och så galopperade vi på gärdena. det är detta som är ridning!!! Helt underbart! Älskar min Kurt! Å den andra får nog fasen kliva på the onewaytruck snart.. Varför måste han hela tiden fightas?? Bråka? Vad är problemet å vad gör jag för fel?? Hjälp!!!

Hämtade upp kidsen å har lagt dom. Ska ut å släppa in kusarna. Trött som en tok, ungarna vaknade tio i fem i morse..jag funderade på att låsa in dom i nattduksbordet..

Så var det måndag igen..

Upp å skjutsa Iskar till förskolan. In på affären för att handla lite smör och bröd, hem å göra stallet. Sen har det varit ganska lugnt faktiskt. Varit med barnen, gjort lite dataarbete å läst. Efter att barnen lagt sig så drack jag å gubben lite vin å käkade ost å kex. Underbart:) Å nu ska jag sova! Kortare blogg får man leta efter..:)

Helg igen

Så var helgen snart till ända då.. Å vad har man gjort? Ja..inte såå mycket kanske..

I lördags så grejade jag m kalvarna på morgonen, gjorde stallet och red killen. Gick inte sådär kanonbra kan jag säga.. halvvägs till Viltungla var jag tvungen att hoppa av å gå hem innan vi gick omkull..häst****. han bara stegrade sig å slängde sig in på alla sidovägar å drog iväg för att bocka. Mysmongo!!! Arg som ett bi var jag å det fick han höra! Beslutade mig för att göra korv av honom..

Väl hemma så var det det vanliga att ta itu med..städning,tvätt å matlagning..yipii. Gubben lade sig å sov i tre timmar tillsammans med ungarna..har aldrig hänt förr att dom oxså ville sova på dagen. Vid fyra kom svärmor å tog med barnen ut. Hjälpte gubben lite i lagårn, gick lite m Pojken, han stannar fint på kommando, travar, skrittar å svänger. Men han har bitit mig i armen två ggr oxså..lite bus i den grabben!

In i duschen å på med krigsmålningen. Oskar tyckte att jag var jättefin å visade mig för sin farmor:) Ibland blir man alldeles varm om hjärtat! Sen fick jag vänta å vänta å vänta som vanligt..Kom iväg en timme senare än vi skulle..

En tjejkompis fyllde 30. Ett mycket speciellt sällskap var det kan jag lugnt säga.. En karl, vi kan kalla honom P, höll hov. Han var nog den största mansgris jag har mött. Själv är jag ganska långt i från feminist.. tycker dom har pajat mer för kvinnorna faktiskt, men hans prat fick mig att tända på alla cytlindrar..å jag har ju en V12:a när jag blir arg...

P gick på om att det var kvinnans plikt att se till att mannen hade mat i magen, att kvinnan var till för att behaga mannen osv osv. Mycket överdrev han kanske men jag svarade upp å han blev helt chockad! Han sa till gubben att han tyckte synd om honom som hade en sån våldsam kvinna å ville ge honom några "uppfostringsttips"!!!! Hahhaha försök bara! Jag högg som en rabiessmittade dobbermann! :) hahaha vad kul jag hade! Berättade att jag "uppfostrade" min gubbe m pungsmällar när han är dum å då höll P på att trilla av stolen...Det var ju förskräckligt!!!  Hahahaha vilket pucko! Hade jag inte suttit så långt bort hade jag gett honom en bara för sakens skull!!

Åkte hem ganska tidigt för att jag INTE skulle ge honom en pungsmäll..:) Brorsan å hans tjej satt barnvakt så vi satte oss å kollade på´film med dom. Himla trevlig flickvän han hade! Å söt oxså! Fast hon skulle behöva klämma några burgare för smalare ben har jag inte sett tror jag:). Tänk å se ut så...suck det har man ju gjort..vafan hände sen??? För många burgare kanske...:( Jajaja jag är ju på väg nedåt! Ska ju vara tajt å läcker tills vi ska till chappen!!:) Man kan ju få drömma iaf..

Upp tidigt imorse å gjorde kalvar å stall. Jagade han-som-ska-bli-korv i en kvart innan jag kunde lasta. strulade lite vid lastningen oxså..hmm. Jättefint ridhus var det! Nybyggt å jättefräscht! Killen var speedad som en kanin på amfetamin redan innan vi kom in i ridhuset..å sjöblöt..Skrittade i 190 men så började Håkan berätta hur jag skulle rida honom å vips! så gick han i rätt form, avslappnad,tuggade på bettet å tom GÄSPADE...Herregud det var en helt annan häst! Han ska inte bli korv...Han gick så himla fint å nu vet jag hur jag ska rida honom! Det blir fler Håkanträningar kan jag säga!! Har alltid gått mycket bättre med manliga tränare på Killen..Dom tänker lika kanske..:) lr så reagerar jag tryggare kanske? Lr så passar den tränare både mig å Killen kanske? Jätteglad iaf!

Hem å hade med mat till familjen. Sen låg jag med gubben en stund i soffan å hmm retades..:) Så jävla kul!!

Barnen ser slitna ut så jag tror att det blir tidig kväller..:)

Så nu ska jag greja vidare!

Fredag

Idag är jag inte på humör för att blogga..hmm jag känner mig inte så jättekry..Så det blir en snabbis:)

Ungarna ville upp fem i sex imorse..suck. Oskar förklarade att det var morgon för att det var ljust..jag höll INTE med.. Upp å ut. Kalvar, stallet å allt gick i slow motion idag. In å städa samt en frulle med två lika trötta gubbar på andra sidan bordet..Men vi hade skoj iaf!

Gubben kom hem mitt i natten igår..han hade blivit invald i kretsrådet..roligt!

Verkade tre hästar igår å det skulle jag INTE ha gjort! Fy fan vad mina fötter å min rygg värker idag. Varför ska jag vara så jävla duktig jämt!!!???? Drabbar ju bara mig själv.. skulle ha ridit Killen idag men sköt på det tills imo. Sitter å tittar ut på en underbar kvällsol å får sådan lust att rida ut  på fältet m Kurt å bara vara..Men gubben ska iväg på skytte så jag får välan vara hemma idag då..Han måste ju oxså få röra lite på sig..:)

Pratade m H idag. Det var alldelse för länge sen!!! Måste försöka ringa oftare..Men man susar ju igenom dagarna i 210!! Inte sant vad tiden går! Å en viss person fyller år snart..fy å usch..

EU-nissen var här idag. Så vi kanske får stöd iår oxså..vore bra..

Har tagit det ganska lugnt för övrigt idag pga ryggen. Myst med barnen å så. Tyvärr oxså grälat med gubben om hans "speciella" släktingar..suck.. Ibland blir man bara så trött.. Men nu är det bra igen så jag ska slå ned praktarslet i soffan å fredagsmysa..

Om jag bara hade en timme kvar i mitt liv så skulle jag sätta mig i soffan m barnen å ha fredagsmys. Det är då man inser värdet av allt..ingenting annat är viktigare än dom tre små grisarna. Man älskar dom så att det gör ont.. Världens finaste!!

Så nu ska jag ge Oskar en puss= SLUTA mamma!! Torka bort å säga blä..
Ge Kajsa Stina en puss= jag äääälskar dig mamma å få en smällkyss tillbaka.
Ge Axel en puss= få en liter saliv plus en halvtuggad kattmatsknort på köpet...:)

Kalvar

Imorse fick jag susa iväg till Katrineholm för att hämta specialinlägg till mina fördärvade fötter.. Handlade  oxså på vägen.

Sen var det bara att gå ut till kalvarna. Vi skulle flytta om alla kvigor ett snäpp i ungdjurslagårn. Det kommer ju in en box typ varannan månad å så utgår en då oxså. In kommer småttingar å ut går dom som ska kalva å bli kossor! Nu var det 5 bebisar som fick åka hästtransport från amman ner. Gud vad dom blir exalterade när det händer saker! :) Dom som flyttar en box uppåt får oxså fnatt å tycker att det är helfestligt! :). Sen var det spåndag där så gubben fick spåna medans jag hämtade Oskar. Sen gjorde jag varm choklad å mackor m ost/gurka å falukorv å så satt vi på stenmuren å mumsade. Helmysigt!

Sen byggde vi om amman lite å gödslade ut den. Det är ju djupströbäddar så man gödslar ut ett par ggr om året. Däremellan strör man ju hela tiden så att det är torrt å fint överst. Gubben skäller alltid å tycker att jag strör för mycket..:). Har den filosofin att jag ska kunna lägga mig varsomhelst i lagårn själv..sådetså!  Då har djuren det bra! Kalvarna tyckte att det var jättekul att vi byggde om. Gissar att dom sover helt utslagna nu..:) Tre stycken fick avvänjas så dom är nog inte lika glada..ingen mjölk alltså..

Gjorde stallet å sen in. Föttern gör så ont att jag bara vill hugga av dom!!!

Gubben har åkt på Arlamöte och jag ska lägga kids å sen ska jag verka en lr två hästar innan John Blund får hälsa på..

Nöffnöff

Strålande sol imorse! Släppte ut hästarna utan täcken idag så dom är lortiga från topp till tå nu..:) Kul för dom att vara hästar.

1057 låg död imorse..ingen aning om varför..Det var inte roligt.

Pysslade med kalvarna. Dom ska vänjas av en del nu..Dom kommer inte att  bli glada..Ingen mjölk men massor av utrymme å kompisar!

Länsstyrelsen skickade hit en liten smal, osminkad tjej i luserkofta för att gå runt våra beten. Hon drack te å körde en biofuel.. Stereotyp för miljönisse va? Så hon å gubben vandrade omkring på fälten å undersökte den nedre buskvegetationen..:)

Man kan faktiskt ansöka om stöd för våra husgrunder å stenrösen vi har på våran mark...Helt sjukt men det ska vi göra iaf. Så var vi tvungna att vårda dom..Hur fasen vårdar man ett stenröse??? Borstar,lackar å polerar?? Man fick inte rubba nåt?? Hon hade med kartor från 1800-talet, det var jättekul att se!! Olika husbyggen på gården. Bostadshuset är det enda som finns med som orginal. Tänk att man bor i ett över 100 år gammalt hus! Helt andra lagårdslängor åt en annan vinkel. Sen har ju lagårn byggts om och brunnit ned och byggts om igen.. Det enda som var irriterande att se var att köksträdgården bakom huset var större än lagårn..Gubben blev eld å lågor..INTE jag.. Tänker inte börja odla grönsaker,potatis å jordgubbar!! Man får ju rensa arslet av sig!!! Fast det skulle iof behövas..

Åkte till syster yster å verkade Emil. Sen ville barnen gå in till nöffarna..:(. Shit vad man luktar!!!! Men vi var inne där jättelänge. Grisar är ju sååå sööta!! BB-avdelningen är underbar!! Barnen var lite rädda för suggorna ( det var iof mamma oxså :) ). Oskar tyckte att dom hade stora stjärtar. Ja sa jag dom har ju större än mammas! Oskar tittade på min bakdel en stund å sa nej, det har dom inte...Det är förbjudet att aga barn va? Pappas pojke..morr..

Oskar sa även en rolig grej idag. Vi skulle räkna i bilen så vi räknade olika djur å sånt. Sa till honom att räkna hur många kor vi hade. Oskar räknade till tio på fingrarna. Men mamma, dom är ju fler än tio! Ja sa jag dom är 250. Åhhh men då måste jag ju räkna med fötterna oxså! :) Undrar hur många tår han trodde att han hade!!

Hem å dammsög bilen. Iväg på styrelsemöte på westernklubben. Mycket att göra kan jag säga!

Nu är jag trött!

Kotknäckare å turboshopping

Ibland undrar man om inte huvudet ligger kvar på kudden längre än man själv..Skjutsade Oskar till förskolan, på väg tillbaka till bilen om jag på att han inte alls kunde vara där idag för att ingen skulle kunna hämta honom då jag var hos kotknackaren..Fröknarna tittade oroligt på mig å frågade om allt var okey när jag hämtade min son 1,5 minuter efter att jag lämnat honom..

Kändes mycket bra hos "krossaren" idag! Ryggen känns som ny även om bäckenet är mörbultat..
Gubben å barnen följde med..under vilda protester från gubbens sida..Tyckte att han kunde gå in å handla det vi skulle ha på Grodden under tiden. Det gjorde han motvilligt.. Sen var det tänkt att vi skulle äta på Marieberg men då slog snålgneten till å sa att jag skulle laga mat ist..morr. Var tvungen att köpa strumpor å efter MYCKET tjatande så släppte han av mig på M-berg. Var tredje minut skickade han ett sms som talade om hur länge jag hade varit borta..Inte stressande alls..Han har varit på idiothumör hela dagen!! I bilen satt han oavbrutet å saggade i telen både dit å hem. Till slut fick jag damp å slog honom hårt i huvudet..morr. Fick iaf med mig lite extra från affären:)

Hem å lagade mat å bakade kakor. Bondemötet är i full gång och jag agerar servitris..Har suttit med klubbens hemsida..fy vilket jävla jobb!! Nu ska jag släppa in hästarna!


Min lilla bror är nu stor!!

Måste bara tala om att min lilla lilla lillebror klarade körkortet idag! Så han är väl kanske inte så liten längre.. Grattis säger jag bara!! Det var ju inte länge sedan jag tog körkort..lr..hmm det var visst 10 år sen..Shit..


Helvetes jävla datajävel å fanstyg!!!

Hade skrivit ett bra å långt inlägg men  denhär jävla skitdatorn är så jävla dum i huvudet så den tog bort det!!!!! Hatar datorer!  Tog bort det igen..tredje inlägget jag skriver..

Skulle lasta Killen imorse men så fort jag visade min nuna i hagen så drog han iväg i som avlöning..morr. Dom andra kom fram men dumsnuten galopperade omkring som ett pucko 100m från dom andra. Ibland är det jopbbigt med en stor hage.. Efter 10 minuters vandring gav han dock upp. Lastade å åkte till Pålsboda för att träna för Caroline. Gick jättebra!

Imo har vi bonnmöte här hemma..inte exalterad kan jag säga..Sist skulle det komma 10 personer å jag ( mamma var oumbärlig) bakade sju sorters kakor. En kom..EN bonnjävel..men kakor fick han! Några som kommer är trevliga å roliga men sen kommer det individer som är sura,gnälliga,avundsjuka,missunsamma å fula..Jag hatar sura människor som bara skyller allt skit på andra! Själv har jag en defekt så jag kan inte vara sur..har försökt. Men att sura innebär ju att man inte pratar med personen man är sur på..hmm svårt.. så jag säger till gubben; jag är sur men pratar med dig ändå..å så skrattar jag..

Jag är allergisk mot människor som bara klagar å gnäller! an ska vara glad för varje dag man har sina nära och kära hos sig, nån form av inkomst så att man har mat på bordet, mindre smärta för dom som har kronisk värk, vänner å ett intresse som man får/kan utöva, nån att kramas med, ett husdjur som förgyller, man är frisk å kry, å dom dagar barnen INTE har ätit bajs lr stoppat katten i råttans bur..

Nej kramas mera å  visa ett glatt ansikte varje dag så blir världen ett roligare ställe!!

Nu ska jag ( om dethär jävla inlägget nån gång kan publiceras för att skitdatorn är dum i huvudet) lägga barn 1 å 2 för trean sover redan :)

Helgblogg

Verkar bli en tradition med en helgblogg. I lördags hade vi slappdag..Efter förmiddagsjobb å stall så sjönk vi ner allihop i tvsoffan med pizza å godis. Drängen kom förbi å fick en pizza han med. Satt å snackade lite å sen var det bara att göra iordning gubbe å ungar å åka till Daniel Å Sussie. Hade kul i badrummet innan kan jag säga..ibland har gubben humor..:) Plockade upp tre festglada tjejer å styrde kosan, med en volovo som jag inte helt riktigt kom överens med..han ville bestämma å ha mjuka växlingar..jag SKA bestämma å kör med  hårda tag..:), mot syster å sminkpartyt!  Hade väldigt roligt i bilen på vägen dit kan jag säga..folk har förutfattade meningar om mig!!!  Jag är inte en bredkäftad, helcrazy, sexfixerad , städfanatisk, shopaholic!!!! Snälla kan ingen dementera detta!!!! :) Å jag är inte rolig heller..

Sminkpartyt var roligt! När alla tjejer satt sig så sa hon åt oss att ta bort allt smink..Äru inte riktigt klok tyckte vi, men så var det. Å sen scrubbades det, peelades,rengjordes,sandblästrades, rubbades mm mm. Jag har aldrig någonsin haft så mycket klet i ansiktet!! Helt obegripligt vad allt skulle vara bra för!! Å sen sminkades det ovanpå det..Det var krämer,puder,pulver,kladd,klet å en massa färger å former å jag vet inte vad..Såg inte ut som jag brukar kan jag tala om..Men handcremerna var kanon!! Mina nariga händer blev som silke..Men jag fattade bara hälften..Gnuggade in antiögon i ögonen å la upp ett flatgarv när hon ville att jag skulle måla TRE lager ögonskugga mellan ögonbrynen å ögat!! Å destutom en klet som skulle hålla allt på plats! Herregud! Står verkligen folk såhär på mornarna???

Efter picassomålandet dracks det vin å syster hade ett gigantiskt godisbord!! Mumma.. Jag å syster höll låda som vanligt å sen bar det iväg hem..var inte hemma förns halv två. Hämtade familjen på vägen..Trodde absolut inte att det skulle bli såå sent..Hästarna kom in kvart över ett..Trodde att jag skulle vara hemma till elva typ.. Jaja dom var lika glada ändå!Pojken har börjat släppa sin mammutpäls så man kan klia honom överallt å han bara njuter!! Han är så himla gosig! Han fick hälsa på mjölkbilen idag oxså..hmm lite skeptisk men han nosade iaf på den.

Men det straffar sig ju dagen efter..fast man inte har druckit något så är man ju helseg!! Grejade i stallet, lite pyssel m Pojken. Upp, frulle,städa å en sväng till Ica med KajsaStina. Daniel å¨Sussie med barn kom hit å vi käkade tacos å pratade skit. Mycket underhållande å trevligt! Dom är såna otroligt bra vänner! Dom tar oss för vad vi är (alltid sena, luktar obestämbart te x) å man kan bara slappna av och ha roligt i deras sällskap! Man måste inte göra sig till eller känna att ,man måste si lr så.. Det ska bli så jävla roligt att åka båt med dom om tre veckor!!! Jag längtar!! Fatst just nu ser det ut som att dom har fått värsta lyxhytten å jag och gubben kommer att få åka jolle på släp efter färjan.. Haha vi skulle nog ha kul där oxså!

Sen var det bara att bada dom tre små grisarna å lägga dom å nu sitter jag här..Ska snart lägga mig jag oxså, ska bara läsa några bloggar:) Å snart skulle det bli ett sexparty ist..jag kommer att skratta ihjäl mig!!




Städa,städa,städa

Idag blev det en städdag. En sån där dag då man städar allt..även skåp å garderober..fy å usch men nu är det gjort! Jag är ju annars en städfanatiker men såna här dagar är INTE roliga..Gubben säger att jag lider av städmani men det tycker jag inte. Gillar att ha ordning och reda runt mig bara!

Syster påminde mig om en grej imorse..Å jag kände bara att GUD vad skönt det är att inte hyra stall längre utan att ha sitt eget!! Det finns så mycket olika ideer och viljor samt människor med tveksam nivå på sin IQ... Vi hyrde ett jättefint stall av en familj som inte hade egna hästar. Det fanns sex boxar å vi hyrde fyra, en kompis en å så fanns det en tjej till. Plus att tre boxar hyrdes av en tjej som hade kaniner...Jag har aldrig sett mera välskötta kaniner!!! Hon skurade burarna flera ggr/vecka å hade olika specialfoder å borstar. Hon hade dom enbart att krama på.. Väldigt udda tjej..Den andra tjejen hade en quarter å den var det väldigt synd om. Han hade kronisk bronkit å ute skulle han ha tre täcken men inne skulle han inte ha nåt men boxfönstret skulle stå på vid gavel..Vattenkopparna frös ihop på vintern men hon vägrade stänga fönstret..Å hästkraken bara hostade å hostade..Hon hade inga pengar så hon åkte å köpte höbal för höbal på alla möjliga ställen..aldrig hos samma..Plötsligt bytte hon till ensilage å ville att våra oxså skulle äta det men eftersom dom inte var vaccinerade mot botulism så sa jag nej. Å jävlar vad arg hon blev!! Hon skrek att det bara var farligt om han hittade älg lr rådjursdelar i fodret!!?? Okeeey..Så om man hittade ett älghuvud lr en rådjursskank så kastade man det..Försökte förklara vad botulism var å att det räckte m jord lr möss i fodret men hon var tokig..som tur var stack hon..

Mannen som ägde stället kallade vi Dr Snål. Han muttrade alltid om att gödselstacken växte å växte.. Han började alltid sina haranger med .men tjejer..En dag tog han med oss ut på stacken å sa åt oss att vi skulle gå runt å trampa på stacken så skulle den minska!!!?? Helt seriöst så ville han att vi skulle gå runt å trampa varje dag på stacken som vintrampare!!

Fick veta en sak idag som gjorde mig jätteglad!! Tackar för förtroendet för jag var rädd att det hade försvunnit mellan oss. Kram.

Tränade lite m Pojken imorse. Drog runt ett grimskaft överallt samt "drog åt" en gjord på honom. han bara suckade, tittade på mig som att, är du färdig snart..

Nej, fredagsmys på G å kanske lite fotmassage om man har tur!

Läkare å filmkväll

Idag var jag till muttpetaren..and thats all I have to say about that..

Jag har ju med åren fått en ganska dålig fysik pga olika orsaker. Ni andra som oxså besöker läkare, får ni oxså konstiga råd och tips? Ett axplock från mina läkarbesök... En läkare sa åt mig att jag skulle lägga mig med fötterna högt och inte göra något..lätt med tre barn,gård och djur?? En annan sa åt mig att barnet kommer ut vare sig man vill eller inte när jag bad om kejsarsnitt efter en katastrofal förlossning..hmm fattar väl jag oxså men om man nu kan välja så..( förlossningen gick lika illa som den innan)..En annan sa att jag visst kunde jobba i lagårn trots att jag inte kunde gå..hon föreslog helt på allvar att jag skulle ha högklackat i lagårn!!! Jaha..hur fan skulle det gå till?? Orotopeden nästa för benbrott..Men det "bästa" var när jag röntgade hjärnan..Läkaren tittade allvarligt på mig å sa, Åsa, det finns inget därinne..absolut ingenting! Så nu vet ni om jag verkar lite borta..:)

Annars hyfsat lugnt idag med kvartsamtal och en handlingssväng på Ica.

Filmkväll med klubben. Såg Tommy Arvidssons inridningsfilm och Bob Mayhews Basic Western. Mycket bra filmer! Lärde sig mycket. Har ev fixat en ettåring hingst som sällskap till Pojken i sommar! Det vore jättebra!
Köpte hestekraft oxså..hmm vad dom äter..

Imorgon är det för första gången på länge blankt i almanackan! Då ska jag..städa..laga mat..greja i stallet..ev rida Killen..vänja Pojken vid lite selgrejer och linor..å så var den dagen till ända..suck..

Jajaja det rullar ju på iaf!

Foton till tusen

Försökte få barnen att somna om imorse..Dom skulle upp kvart i sex allihop..Låg kvar i sängen till klockan halv sju å morrade åt varje individ som närmade sig.. Till sist var jag tvungen att ge mig. Ut och fixa stallet å kalvar. Nån liten söt kviga hade brutit sönder en vattennippel så hela gården var tom på vatten..En underbar start på dagen! Gubben for runt arg som ett bi å skruvade å mixtrade.. Jag tror inte att han vill vara bonde idag:).

Vid lunch kom fotografen från KK. Jag tror att han tog minst 10 miljoner bilder..Det skulle vara till nån bilaga om jordbruk. Han tog bilder på ungdjuren,kalvarna,korna,bäbisarna,hästarna,hundarna,mig&gubben,katterna,Oskar& KajsaStina,Bing, råttan å tusen bilder på en studsande KS med sina My Little Ponys... Hon kan inte vara still fem sekunder tror jag..:)

Åkte till Pyttan för att hälsa på päronen å bror. Han har klarat sin uppskrivning så snart så susar han omkring på  vägarna han med..Undrar om hans högerfot kommer att vara lika tung som min? Lr om han kommer köra likt min syster..som en galning? Lr så kanske han blir som mamma..lugn och sansad i trafiken.. Den som lever får se..

Svängde förbi Till Häst och Klädjätten på vägen dit. Blev nån påse..hmm jag vet inte varför..

Pappa byggde badrum. Jäklar vad snyggt det blir! Tänk om min gubbe hade lite sånt i sig..Vi har fortfarande grejer kvar att göra..

Hoppas att jag åldras lika väl som mamma!! Hon är lika vacker nu som när hon var arton! En å annan rynka men det är allt..Hon ser absolut inte ut att vara 51! Snarare typ 40.. Jag börjar få lite åldersnoja nu kan jag säga.. Fyller ju 29 iår.. Men jag känner mig som 20..Å man är inte äldre än man känner sig sägs det ju!

Imorgon ska jag till muttpetaren..Jag HATAR att gå dit!!! Usch å fy! Men man måste ju..Å nu ska inte barnen med in iaf!!!

Å så hoppas jag innerligt att den där jäkla finnen jag har på kinden tar sitt pick å pack å flyttar från mitt fejs under natten! Han ska ju inte tro att han får asyl där iaf! Om han inte flyttat imo så då jävlar ska han få sig en omgång... Det värker ju i hela plytet!! Har man inte finnar bara när man är tonåring?? Ahh måste betyda att jag inte är så gammal alltså! :)

Ska också på kvartsamtal imorgon..Å så är det filmkväll på klubben! Vi ska kolla på Tommy Arvidssons film om inridning. Det ska bli mycket intressant!

Nej, sängen känner sig ensam..

Träning

Imorse gick jag upp med gubben för att hinna stallet innan jag skjutsade Oskar till förskolan. Han vill absolut inte gå dit..Hmm jag hade ett långt samtal med honom om det men jag får inte ur honom vad det är. Kanske bara är inne i en mamma och pappa period? Lr så har han inte kul? Men idag hade dom pusslat och småfixat lite å sånt gillar Oskar så han var glad när jag hämtade honom iaf!

Killen lättlastad å Kurt gick in på en gång. Kanon! Men sen ruskar transporten som en tvättmaskin på max centrifugering..Killen kastar sig mot ytterväggen gång på gång..Han kommer att komma ut genom den snart.. Väl i Pålsboda svek modet mig..Ringde till gubben å han är världens bästa på att peppa mig till att göra saker jag inte vågar! Så efter mycket om och men så satt jag upp å red omkring på honom. Han skötte sig helt perfekt. Så det kändes underbart! Kurt fick gå på träningen å han lärde sig att spinna! Jag är så imponerad av honom så ni kan inte ana! 23 år å lär sig på en gång! Han vill vara till lags hela tiden å kämpar för att förstå vad jag menar. Så vi fick faktiskt till några riktigt bra spin! Å tack vare CR kursen så satt jag mycket bättre i sadeln! Blir bara bättre å bättre! Det är så jävla roligt!!!! Tycker synd om dom som inte har en hobby som dom kan lära sig av. Jag känner hur jag bara växer och växer ju mer jag lär mig.

Den nya tränaren var jättebra! Caroline heter hon. Ska börja rida regelbundet för henne tänkte jag. Hon hade samma filosofi som mig med att vara lugn, skynda långsamt och inte pressa en häst för mycket. Samt hur viktigt det är att vara i balans själv för att kunna påverka hästen på rätt sätt. Kurt är mitt övningsobjekt, Killen mitt försöksobjekt å Pojken kommer att få vara slutprovet.. Tre olika men underbara individer. Dom stannar hos mig livet ut kan jag säga. Ska bli så roligt att jobba med dom å komma vidare å utvecklas!

Mycket hästprat bidde det..Gör inte så mycket annat..Kasst väder idag..Gick ut med gubben efter maten å fixade kalvarna å hjälpte honom att passa grindarna när han spånade. Buskorna ville rymma...:) Fick avliva en kalv oxså, den hade brutit benet. Mindre roligt:(. Så nu har jag precis lagt ungarna å ska sätta mig en stund å läsa lite..

Lååång helg

Det har varit en lång men otroligt lärorik helg! Hade teori plus övningar i fredags å lördags fm å så ridning lördag em och söndagen. Kurt gick finare än han nånsin gjort förr! Så jäkla bra..Dethär var den bästa träning jag har gjort. man fick en sån helhetsaspekt på ridning samt verktyg att förbättra och förändra! Kurt och jag samspelade på ett helt annat vis efter första passet. Man fick lära sig att med osynliga och då menar jag osynliga hjälper flytta,vända stanna osv. Fick ner Kurt på tygeln med att bara bromsa med sittknölarna å en elastisk kontakt i tygeln. Min kropp kändes oxså annorlunda å mera följsam. Kanon kan man sammanfatta helgen!! Ser fram mot lektionerna!

Annars har det varit körigt..Upp fem för att hinna göra stallet, fixa i lagårn samt göra iordning allt inne..Å sen inte hemma förns sju..Å då ska man fixa hästen å sen in å städa och fixa.. Många red bull kan jag säga..

Träffade mycket trevliga människor oxså. Det var väldigt blandat å det var kul!

Idag har jag försökt att sova lite..till fem över sju.. Upp å fixa stall å kalvar. Frulle å sen städa. Åkte å handlade, lagade mat. Det vanliga alltså..Sen kom Johanna och red Killen. Å han flög runt som en galning, bockade och stegrade sig. jag blir olycklig på den hästen!!! Varför kan han inte lugna ner sig??? Hur fan ska jag klara av honom nu när träningarna snurrar igång?? Jag flyger ju av med en gång med min kassa balans!! Skithäst...:) Tur att Johanna är så duktig! Hon får nog rida honom lite till..;)

Pojken var lika pigg han idag. Busade runt lite nä'r jag miljötränade honom. Han lyssnar bra men idag var det lite fladdrigt. Ska börja tömköra honom denna vecka tänkte jag. Nu har jag mycket hästar känner jag..Vore bra om jag kunde få Linette såld.. Så kan jag lägga helfokus på Killen å jobbandet med Pojken.. Kurt löser sig ju ändå liksom..

Fick spannmål av våran eminente spannmålsleverantör idag oxså! En man jag tycker mycket om! Rak, ärlig och med exakt samma humor som jag!  Ska nog baka en riktigt god kaka till nästa leverans..Det är han värd!!

Nej jag är för trött för att sitta här..Ska släppa in hästarna å kramas lite med dom..Ungarna trynar iaf som smågrisar..Tänk vad barn är söta när dom sover..:) Imorgon ska jag prova en ny tränare, ska bli kul! Men jag vet inte vilken häst jag ska ta än...suck..

Centrerad Ridning

Äntligen fredag! Älskar fredagar!! å inte blev det sämre av att någon kom med bakelser imorse..Tackar jag för!! :) Med lite smör får man igenom det mesta..;)

Fullt upp som vanligt..grejade i lagårn inför helgen så att allt funkar där. Åkte till Vingåker å hämtade min nya westernfilt. Den var jättefin!! Lagade pizza idag å det blev allmänt jubel. Då klarar dom sig imo oxså. Svärmor lagar ju mat åt dom på söndag..

Longerade Killen..Han stod mera på två ben än fyra..Hur fan ska jag lyckas rida igång den där galningen lugnt??? Helt fläng..

Stressad som en räv under hubertus for jag iväg till Kumla. Jag har CR-kurs hela helgen. Ni som känner  mig vet ju att jag har en fruktansvärt tung högerfot..Å är alltid sen..Å stressad..Jättebra bilförare!!! lr kanske inte.. Iaf så körde jag om en bil på odenrakan, fortsatte i en ganska hög hastighet å får möte av en polisbil. ser i backspegeln hur dom tvärnitar å gör en u-sväng å gasar ifatt mig. Jag kör ju laglydigt jag så jag behövde ju inte oroa mig..:) Efter ett par km kör dom om mig å när jag tittar åt sidan så sitter det en polis å skakar på huvudet åt mig...:) Hahaha jag pussade åt honom å vinkade glatt..Han skrattade faktiskt han oxså!

Väl på Örsta hade vi kurs. Återkommer till den efter helgen då det finns mer att berättta. Har iaf träningsvärk å då har jag bara suttit på en stol! Så nu ska jag sitsträna på gubben hade jag tänkt!!

Gubben jag älskar..

Idag skjutsade jag Oskar till förskolan. Det var "Mulle" idag för första gången å jag trodde att han skulle tycka att det var jättekul! hans kommentar när jag frågade vad dom hade gjort på Mulle var: Vi gick å knackade på några träd..Jaha sa jag varför det? Vi skickade meddelande till fröken...Öhh va? Du kan säga åt fröken att jag inte vill gå på Mulle mer..Hahaha. Vi får väl se vad dom gör nästa gång..:)

gick å funderade idag på när jag träfade gubben..Jag var singel efter ett längre förhållande men min syster tyckte att det var dags att jag träffade nån.. Hon var tillsammans med en dräng på Nynäs och förmannen där var ju singel.. Grejen var att när jag gick på Kvinnersta så var Nynäs stället med dom helt vansinniga festerna! ALLA åkte dit! Å det var ett festande,pippande å drickande utan dess like..Alltså riktiga bonnafester! Å förmannen var ju Gud...Hahaha alla pratade med vördnad om honom å jag bara retades med alla å sa att såå märkvärdigt kan det inte vara..Till slut var jag så nyfiken att jag beslöt mig för att åka dit..Min dåvarande pojkvän å jag åkte dit. Å jäklar vilket hålligång det var!! Jag kom in i hallen,fick av mig skorna då en av mina klasskompisar drog med mig in i köket för att presentera mig för förmannen.. Förmannen var..hmm..apradar? Hahaha. Han får syn på mig, jag hälsar å han drar in mig i en jättestor björnkram å säger, helvete vicken snygg tjej du är! Vem är du?? Precis då kliver min pojkvän in..Han var grymt svartsjuk av sig så han drog ut mig den andra vägen å så åkte vi hem...:(

Något år senare så är jag singel, syrran dejtar som sagt en dräng på Nynäs å dom tyckte att vi skulle passa ihop.. En kväll när jag var ute på krogen fick jag en massa konstiga sms från ett okänt nummer. Fräckisar å lite sånt.. blir ganska på lyset den kvällen å efter en stund så går jag ut å ringer upp numret. Å killen i andra änden har världens sexigaste röst! Vi pladdrar på i telen men jag får inte ur honom vem han är..Han bara skrattar åt mina försök att luska ut vem han är! Åker hem från krogen, snubblar på dammsugaren,ramlar ner för trappen å BANG slår huvudet i badrumsdörren..Å då slog det mig att jag kunde ringa 118!!! Namnet sa mig inget..men jag började ana sammanhanget..Efter många sms å telefonsamtal så träffades vi.. Jag var jättenervös och skulle åka hem till honom. Vi skulle äta pizza..När jag är på väg så ringer han och säger att han blev sen å undrar om jag kan stanna vid pizzerian å köpa pizza? Hmm tänkte jag, vilken gentleman som låter kvinnan betala på första dejten..:)
Kommer in på pizzerian. Pizzagubben kommer fram å synar mig från topp till tå, spricker upp i ett jätteleende å säger Jocke är en mycket lycklig man! Vilken skönhet! Jag känner mig ganska utstirrad av alla människor å alla verkar veta att jag ska på dejt med förmannen på Nynäs..Pinsamt!!! Får pizzorna å ska betala. Då säger pizzagubben, nejnej lilla gumman, allt är redan fixat..Jag blir grymt imponerad av att allt bara är fixat. Jag fattade ju inte att Nynäsdrängarna levde på Affes pizzor..på krita..:)

En vecka efter den dejten så är det en fest på Nynäs. Efter en massa festande så skickar jag ett sms till gubben å undrar om han vill smyga bort lite..Han kommer på en gång å vi smyger ner till kontoret för att mysa lite. Rätt som det är så hör vi ett skrapande ljud å röster..En av drängarna håller på att försöka klättra upp på utsidan för att titta in! Schh, jag ska kolla vad dom gör hör vi..Fnissande gömmer vi oss under bordet. Besviken får han leta vidare:)
Då hör vi en tjej som ropar på gubben. Faan säger han. Det var visst nån tjej som var väldigt kär i honom å nu ville hon tala om det för honom. Vi beslutar oss för att dela på oss å smita tillbaka till festen..Jag springer in i ett rum å gubben i ett annat. Jag släcker lampan och ställer mig bakom dörren. Dörren öppnas, hon tänder lampan å tittar direkt bakom dörren. Har du sett Jocke frågar hon. Nej säger jag. Nähä säger hon. Släcker lampan och stänger dörren...Trodde att jag skulle skratta ihjäl mig!! Hon undrade inte vad jag gjorde där bakom dörren i mörkret! Plötsligt hör jag ett brak å en lång ramsa med svordomar. det visar sig att det finns en gång mellan rummen. Gubben tänkte att han skulle smyga över, men han missade i mörkret att det gick limträbalkar tvärsöver i pannhöjd...Han fick en redig blåtira på höger öga samt en blå panna..Hahaha så han såg ut!!! Vi gick tillbaka till festen..Kom in å alla vänder sig mot oss..killen som försökte klättra upp för väggen tittar på gubbens nylle å säger:jaså, hon var inte brunstig... Bonnhumor!..Jag lovar att skratten hördes ända till Örebro!

Har nu hållit ihop med gubben i åtta år och har tre kids å en gård! Å älskar honom lika mycket idag som då! :)

Puckohäst

Idag fick jag sova några minuter längre,,typ till kvart över sju! Det artar sig. Ut å fixade stallet å kalvarna å sen in igen för att göra frulle. Frukostmöte idag, hade roligt! Städade å satt vid datorn en stund, ska sitta här ikväll oxså å betala räkningar..suck. Det är så tråkigt att se hur pengarna bara rinner iväg..Sen pallrade jag mig till affären å handlade lite mat å sen hem å laga mat..Livet är ett enda långt matkapitel! Handla,tillaga å äta..

Lastade Killen å åkte en knapp km till svärfars ridbana..Det var isigt så jag vågade inte rida dit ner, men det kändes löjligt! Killen skulle inte gå på transporten, for runt som en galning men stod konstigt nog stilla vid uppsittning! Johanna fick skritta runt lite först. Sen red jag. Det gick jättebra men det känns som man sitter på en dynamitgubbe som närsomhelst ska flyga i luften..Han stegrade sig ett par gånger, skyggade å försökte dra iväg med en brall men han lyssnade bra. Han är ju så knepig att rida! Lugn å väluppfostrad å så plötsligt..PANG..så flyger han i luften! Han tänker alldelse för mycket! Å man kan inte vara avslappnad fem sekunder, då passar han på..Som sagt, han borde iväg på tillridning...Men jag tycker hemskt mycket om honom å vill att det ska funka..Han är ju inte ett dugg elak bara busig..

Grejade i stallet å strödde upp i transporten. Ska rida honom igen på fredag å sen är det centrerad ridning hela helgen. Har aldrig ridit det man alla säger att det ska vara så bra så då måste man ju prova! Allt som gör att jag sitter bättre kvar i sadeln är ju positivt..:)Men då ska jag ha Kurt, vildpannan kan man ju inte ha när man ska sitsträna!

Birre och hennes gubbe kom förbi med lite grejer å det blev en fika och en massa prat. Mycket trevligt.

Lite trött faktiskt, man kanske skulle ta å sova lite.. Får skriva om nåt roligare imorgon..

Killen är frisk!

Jaha, så har tisdagen oxså förflutit..Uppe med tuppen å gjorde stallet. Longerade Killen å han visade ingen hälta alls, däremot visade han upp ett enormt register av olika bocksprång..:(. han har tränat i hemlighet den jäkeln...Imorgon ska jag rida honom för första gången på tre månder..Måste höja min livförsäkring samt sko honom med blydojjor tror jag..

Städade å åkte sen å hämtade upp Inger som så snällt kunde passa mina barn medans jag skulle vara hos benknäckaren. Gubben hade foderrådgivaren här och Oskar var hemma. Köpte med lite bullar..Benknäckarbesöket gick bra, mycket knak å mycket ömhet..men ont ska med ont förgås... Inger var helsvettig när jag var klar..:) Mina  barn är jättesnälla men väldigt rörliga..:). Benknäckarens fru fixade kritor å annat till dom, jättesnällt! Skjutsade hem Inger å blev inbjuden på fika. Satt å snackade skit medans ungarna rev hennes hem..KajsaStina lyckades hitta  nagellack som hon målade sig och sin bror med..morr. Men det var ingenting mot det Axel hade gjort imorse.. Han var så tyst å glad i sin säng, men en viss bajsodör slingrade sig neråt så jag gick upp å skulle plocka upp honom. Utan att gå in på detaljer så hade min gulliga lilla son stoppat händerna i blöjan å smetat in ansiktet,armarna samt öronen med innehållet....Han var inte gullig längre..Det stod inget om sånt här i mammainstruktionsboken!!! Jag måste nog reklamera honom tror jag..;).

Börjar längta efter sommaren..Värme,bad,grillning å ingen is..

Hjälpte drängen med kalvarna å sen la jag ungar..Inget annat spännande har hänt. Men det är bara skönt för jag tycker att livet snurrar i 180 just nu. Det är något varje dag! Jättekul men man har en puls på 240 å sänker flera red bull än vad som är nyttigt..

Undrar om jag har onormalare djur än andra människor..KajsaStinas kanin vill sitta i fönstret te x. Men den lille skiten välter ner blomkrukorna! Hade en stallkanin som hette TerroristMuffin för ett par år sedan..Han var min systers å han hittade på djävulstyg var å varannan dag! Sen älskade han revbensspjäll...Skum kanin! Han hade en fotboll till flickvän å det funkade bra för honom. Varje gång man hade rengjort hans bur så kastade han ut alla grejer o gjorde om det som han ville ha det!

Eros å Barracuda rök ihop igår..Hmm..Eros börjar takla av..Nu blev han biten i kinden å idag ser han ut som en ekorre..Får nog pallra mig iväg till vet med honom..Undrar om jag kan få klippkort där? När man har så många djur så blir det ju x antal besök där..För några månader sen var jag där två gånger samma vecka, först sprang Nonnie in i bakhjulet på en motorcykel å sen körde gubben över Tham med fyrhjulingen..Båda klarade sig utan allvarligare skador men det var lite pinsamt att komma med en hund som ens gubbe kört över..

Nej, nu ska jag ta in kusarna! Å förbereda mig inför morgondagen..jäkla häst! Borde egentligen skicka honom på tillridning! Till nån som inte ramlar av! Men han är ju så krånglig när han inte får vara hemma..Hmm..Vet inte alls vad jag ska göra! Han kanske blir bra som limppålägg??



Lilla Emil, Oskars seriösa pose.., KajsaStina väldigt glad, Kurt å hans älskade halvbror Paros, Kurt Magnum i egen hög person.

Sega spermagubbar å skoinköp

Så var det måndag igen då..suck. Fast när man är bonde, lr som jag en sjukskriven bonde, så ser ju alla dagar nästan likadana ut..Fast det blir ett annat lugn på helgerna då man slipper prata i telen med företag å sånt.. Så hlegerna är mysigast även för mig.

Skjutsade Oskar till förskolan. Snabbt tillbaka å göra kalvar å stallet. Idag jagade Killen Kurt ist, fast mera på lek..Han måste igång nu! Hans hjärna är i olag..har det iof alltid varit men mer än vanligt nu..

Andreas kom o kokade kaffe å precis när vi satt oss för att käka frulle så kom det en spermaförsäljare..Suck.. Sen satt denna spermagubbe å snackade strunt med min sega gubbe i 2,5 timme!!! Höll på att krevera! Å bara malde på om bönder å gårdar å gamla tider å vem som gjort vad osv..Å får man igång min gubbe kan han sitta å mala sånt han med i evighet..När dom äntligen kom in på spermasnacket hade jag redan gjort iordning barnen för att åka, städat,tvättat,grejat på datorn mm mm...Men i slutändan blev det inga spermier, har hela kärlet fullt med tyska tjurar å detta var amerikanska, men vid nästa beställning så blir det nog några sådana! Bara inte gubben återkommer för då kan vi starta kvarn här..som dom malde..

Åkte å hämtade Oskar som hade haft gympa idag å var jätteglad. KajsaStina ville oxså "rumpa"..Hahha ungen har ärvt hörseln efter mig. For till Marieberg, käkade på det stora M:et å sen så kollade gubben mobiltelefon å jag kollade lite kläder. Några plagg till barnen slank väl med men gubben hittade ingen bar tele.. Sen var det skoinköp. Jag ska ju prova ut nån jävla specialsula så jag behövde en gympasko till det. Å gubben har inte köpt skor sen jag träffade honom förutom farmarboots..Så han fick ett par gympadojor å ett par snyggare dojor. Sen var det grodden å där inhandlades sadelbockar. Sen åkte vi hemåt! Har lagt ungar å grejat i stallet. Å nu ska jag nog gå å lägga mig. Ska till benknäckaren imo..Ajajajaj.



Axel har siktat in sig på kameran, en glad KajsaStina i bilen, Pojken äter, Pojken i sitt tufftäcke, Killen skeptisk till kameran..

Helgblogg

Herregud vad denhär helgen har gått fort!! Å har inte hunnit sitta vid datorn en sekund! Så nu kommer en helgblogg! Håll till godo..

I lördags morse provmjölkade gubben å Krille. Gick ut å släppte ut 4 kalvar till amman samt grejade med dom andra kalvarna. Släppte ut hästarna å insåg att Killen inte är så intelligent...Det var ju jättevarmt å soligt så jag tyckte att Linette kunde gå ut utan täcke..Killen fick frispel för att jag släppte ut en ny häst ihagen å började tokjaga henne...Efter en stund lackade jag ur å gick in i hagen å satte på henne täcket å vips så var gamla Linette tillbaka i hagen..Jäkla pucko!!!

Granntanten med ungarna telefonterrade mig i tre dagar så jag beslöt att åka dit å låta barnen leka för att få slut på tjatet. Men så pratade jag med Inger som skulle åka pulka med sina barn så då åkte jag dit ist..Ljög för tanten..Jag som är helkass på att ljuga..men hon fattade inte fina vinkar..

Men innan jag åkte till Inger så blev jag förälskad..Min nya dammsugare...Alltså..Vilken ljuvlig upplevelse! Den var ergonomisk, lätt, extra lång sladd samt att den fanimej kunde suga fläckarna av en leopard!! Höll på att suga upp både KajsaStina,soffbordet å gungstolen innan jag lyckades rikta den mot golvet! Den var kanonbra!! Värd varenda krona! Sen var det suggaranti på den oxså, om den inte suger får man pengarna tillbaka! Gubben tyckte att kvinnor oxså skulle ha en sån garanti..fattar inte vad han menar...;)

Efter dammsugningsextasen åkte jag och barnen till Inger. Oskar käkade kakor som om han aldrig hade fått fika å båda tyckte att det var jätteroligt! Dom åkte pulka i säkert två timmar å Ingers barn hjälpte till att dra pulkorna uppför backen vilket KS utnyttjade väldigt snabbt! Hon är en liten fisförnäm dam ut i fingerspetsarna! Spelar alltid söt och hjälplös!

Jag provred Lacey..Vilken helmysig häst! Fast vi inte kom så bra överens så tyckte jag verkligen om henne!  Stackaren fick ju en amatör på ryggen...Efter en stund gick det bättre. Kul att rida en häst som lyssnar omedelbart! Ska bli kul att prova henne flera gånger! Så kanske jag kan rida henne lite bättre:)

Stressade sedan iväg hem igen. Foderstation trasig så gubben gjorde oss sena som vanligt..blir alltid så när man ska iväg! Dumpade barnen med varsin happy meal hos mams och paps. Åkte sen in till stan och käkade kinamat med syrran och hennes gubbe. Vi hade en jättetrevlig kväll med god mat och skrattade så att hela resturangen försökte tjuvlyssna! Skitkul hade vi! Fast Stefan har dålig humor ;) Asgarv!

Hem till mams/paps å hämta sovande kids å så hem hela vägen. Gubben somnar ju typ när man startar bilen...Jättekul...Sitter å sjunger högt å túggar tuggummi...

In med hästarna å ut med hundar å sen isäng!

Dagen började bra idag..Sov till klocan kvart över sju! Ut å greja med kalvar å hästar. In å käka frulle å en tango med snabeldraken å sen ladda med red bull å iväg på styrelsemöte. Ett mycket intressant möte å jag känner att vi har mycket jobb å mycket skit att ta itu med men alla är laddade till tänderna å det ska bli så jäkla roligt!!!!

Så nu har jag väldigt mycket att göra framåt..Som om jag inte hade det innan..Men vila kan man göra när man är död så det är bara att hålla i hatten å YIIHAAAAAAAAAAA! Här kommer jag:)


RSS 2.0