Äntligen fredag!

Ville verkligen inte gå upp i morse! Jag snoozade hur  mång gånger som helst! Till slut stod Oskar å ropade på ens sidan å KajsaStina satt på mig och ropade så då var jag ju tvungen..hmmm. Gjorde iordning ungarna, gav dom frulle å in med dom i bilen. Ut med mina vi-har-inget-stall-och-ingen-tar-hand-om-oss-hästar (som ni ser har jag inte kunnat släppa gårdagen än..morr). Oskar hade tid hos logopeden klockan nio i Katrineholm..Å hon är en riktig sur.....! ( Mamma läser bloggen så jag skriver inga ord som syftar på nedre belägna organ..:) )

En sak är jobbigt med att ha valt att ha sina barn hemma. Det är att dom även måste följa med på läkarbesök å liknande.. Gubben har ju mycket att göra så det är inte alltid han kan ta dom..Jag själv har inget problem med att dom är med men folk blir helt ställda när jag har barnen med mig! Är det så ovanligt att man tar med sig barn överallt? Mina ungar vet vad som gäller å sköter sig jättebra då vi måste till platser som är lite tråkiga. Är det något ställe som verkligen är jobbigt brukar jag köpa nån leksak på vägen så är allt lugnt..

MEN det finns ett ställe dit jag inte vill ha med barnen..gynekologen..Man ligger ju lite illa till att ta hand om sina barn om man säger så...Men en dag så hade jag tid där och gubben skulle ta barnen.. Kommer inte ihåg vad som hände med plötsligt satt jag i bilen med tre barn på väg till gyn...Helvete tänkte jag,hur ska jag lösa dethär? Svängde förbi en affär på vägen å hittade en liten legorobot åt Oskar å en liten ponny åt KS, Axel sitter ju fast i vagnen..
Jag tycker att jag har löst situationen ganska bra och berömmer  mig själv för att jag är så smart! Väl därinne ställer jag vagnen innanför dörren, tar med mig barnen bakom draperiet där man näckar å förklarar att dom ska sitta stilla å leka medans mamma är med doktorn. Okey säger ungarna, sätter sig å börjar leka! Perfekt tänker jag, näckar,drar för draperiet lite och hivar mig upp i helvetesstolen. Allt ser ut att flyta på så jag slappnar av så gott det går då plötsligt gynläkaren (en gubbe på femti+) säger: Vad roligt att du har barnen med dig! Ja, det körde ihop sig lite säger jag. Dom är jättesnälla som bara sitter å leker! Ja,jo jag har mutat dom lite säger jag. Hur gammal är den äldste? Fem säger jag. Vad heter han? Oskar. Innan jag vet ordet av ropar gubben : Oskar, kom ska du få se! Panikslagen ser jag Oskar sticka fram huvudet bakom draperiet. Nej, säger jag, stanna där å lek du! Nej, säger gubbfan kom ska du få se roliga maskiner..Va fan ska jag göra??? Pojkkraken kommer ju att få men för livet om han ska sitta å kolla mamma rätt upp i mumindalen!!! Nej, säger jag det är nog inte så lämpligt! Trams säger gubbfan å vinkar dit Oskar..Ska precis kasta mig upp då jag får ögonkontakt med sköterskan som tackålov förstår mitt dilemma! Hon lotsar runt Oskar till huvudänden så han får kolla på maskinerna där! Jag är henne djupt tacksam!!! Å gubbfan hade jag lust att fota till i pannan! Men som tur var löste det sig utan men för både mor å son...:)

Min dammsugare brann upp imorse..Jag använder ju min älskade snabeldrake en till två ggr/dag, ja jag har städmani..Jag dukar te x kopparna från bordet innan folk har fått kaffet... I vilket fall som helst fick jag gå in på Elgiganten å skaffa mig en ny vän..Fy fan vad dyra dom är! Men denhär skulle förmodligen inte brinna upp sa förssäljaren..förmodligen..vilken garanti! Ska testa den första gången imo! Ska bli kul! :)

Åkte ner till Sjögetorp å hämtade ett nytt fodertråg. Det blev kanonbra! Tre 100 kilosfack i en enda lår! Perfekt! Möblerade om lite i stallet å fixade lite. Blev mycket bra!

Verkade Pojken igår..Bärrandsröta på tre fötter..Misstänkte det, men väntade på att gubben skulle slipa hovkniven så att man kan verka upp ordentligt. Han var jätteduktig fast det tog så lång tid! Men nu är han helt uppverkad båda bak samt ena fram..Stackaren! Därför jobbade jag inte med honom idag. Han var ömfotad imorse, usch. Men det ska tydligen vara extremt med bärrandsröta iår. Det är denhär blötan som gör det. Å inget finns att göra annat än att hålla stenkoll på hovarna.

Å fick tillslut i fenylbutazon i Killen! Han lyckades peta ur det ur maten å han går inte med på att man sprutar i munnen men nu hällde jag sirap på skiten å äntligen!!Hahahah jag vinner alltid Killen!!!

Nej, nu ska jag utföra veckans höjdpunkt! Ta fram godiset, sätta mig i soffan under en filt, ta en unge under vardera armen å bara mysa! Jag älskar fredagkvällar!!!

Arg,frustrerad å på krigsstigen

Förskola för Oskar idag. Han vill absolut inte gå så vi får nog ta en liten break så han får längta dit lite.. Gjorde stallet å kalvarna som vanligt. Andreas tittade förbi på frulle. Satt å snackade skit då det kom en bil..efter det blev min dag skit...

Ur klev en man å en kvinna, syntes tydligt att det var tjänstemän av något slag..Jag gick ut för att kolla vilka det var å dom säger hej vi är från Länsstyrelsen å vi har kommit för att kolla upp dina hästar eftersom vi har fått in en anmälan om vanvård....Jag kan inte med ord beskriva hur det känns att höra dom orden..Panik,ilska,frustration,gråt och en känsla av att bara vilja skrika å slå på någon!!! Det är nämligen så att det finns en man lr kvinna därute någonstans som måste hata mig...Detta är tredje gången jag blir anmäld för vanvård av mina hästar, på tre år! Till saken hör att jag ALDRIG fått en enda anmärkning på hur jag sköter mina hästar lr hur det ser ut..ALDRIG! Samma sak idag..Jag visade runt dom och fick bara bra kritik. Inte en enda anmärkning nu heller. Tvärtom, jag hade väldigt bra anläggning, bra foder, han kommenterade tom att jag hade väldigt rent och fint i boxarna med MYCKET väl tilltagen strömängd. Samt en föredömlig hage och väldigt välskötta hästar å bra kunskap och rutiner..

Så vad är då problemet...Jag sköter om mina hästar väldigt bra! Länsstyrelsen kallade mig ett föredöme för andra hästägare MEN lik förbannat får en människa anmäla mig gång på gång anonymt med rena lögner!! Anmälningen sa att jag hade mina hästar gående ute dygnet runt utan ligghall..Mina hästar går ut mellan 07.00-08.00 på morgonen och in klockan 20.00-22.00. Däremellan går dom i en hage på 7 hektar och rida och tränas..Alltså en lögn. Anmälan sa oxså att jag inte gav mina hästar mat..Nähä, det är därför Kurt,Killen och Linette ser dräktiga ut allihop?? Fina i hårrem, gott hull och glada..alltså lögn. Att dom inte tas om hand var nästa punkt.. Jag tränar minst en gång/vecka för tränare, + ridning hemma 3 dagar/vecka...Nu står ju Killen pga hälta men Kurt går. Linette är dräktig men rids iaf nån gång/vecka. Pojken ledtränas och övas med varannan dag...Alltså lögn.

Jag blir tokig!!! Vem är det som har så fruktansvärt emot mig??? Jag håller på att explodera av frustration och ilska! Vem spionerar på mig och ringer till myndigheter å blåljuger??? Inspektören var skitsur eftersom han fick åka från nyköping för ingenting! Personen som anmäler anmäler till olika kontor varje gång! Vad ska jag göra??? Jag känner mig så fruktansvärt kränkt av det här att jag nästan vill sälja hästarna å inte gå ut! Hur bra jag än sköter mina djur så baktalar denna person mig! Förmodligen även för sin omgivning oxså!  Så fruktansvärt ledsen...
Jag har heller absolut ingen aning vem det kan vara...

Fy! Övriga delen av dagen har försvunnit pga deppighet. Handlade å lämnade gubben hos tandläkaren. Åkte se till Inger och hämtade grejer jag hade beställt. Har lekt med barnen och grejat lite i stallet. Ska ner nu å verka Pojkens fötter. Imorgon ska jag hämta en ny foderlår, ska bli skönt med bara en lår och inga tunnor!

Nu kan vi snart börja bygga ridbana om vädret fortsätter såhär! Ska bli underbart att få en egen ridbana! Å till hösten blir det värmevattenkoppar till stallet också! Å om Linette sälj så ska jag bygga om  boxen till sadelkammare å då säljer jag min portabla sadelkammare m element å belysning ifall nån är intresserad! Inredning medföljer!

Blev tyvärr ingen hästträning idag pga omständigheterna. Imorgon ist. Ska träna med både Killen å Pojken. Blir ingen ridtur m Kurt förns vädret är bättre, det är så jäkla halt!

Imorgon hoppas jag att jag kan skriva lite roligare grejer!



KajsaStina nyvaken, Gubben somnade på skithuset i fick en liten Bing som sällskap, Finish som syrrans sto Just For Mosa ska ha föl m, Furubäcks Io som Linette ska ha föl med, en nyfödd Axel i kodress.


Stassarungar å bonnungar..

Trodde att jag skulle få sovmorgon imorse men det tyckte inte Axel..sovmorgon betyder att man får sova till klockan sju iaf men klockan sex ville Axel ha välling..Sömndrucken vandrade jag ner till köket för att fixa beställningen men hade glömt att gubben hade riggat vildsvinskameran i köket...mindre smickrande att bli fotad från tuttarna å nedåt naken klockan sex på morgonen...Tänkte sparka sönder linsen men orkade inte..Gubben frågade om det hade varit ett nudisttroll på besök under natten..slog honom hårt ett känsligt ställe...funderar på att sälja honom på blocket..

Bara att masa sig ut till hästarna och kalvarna. Tandläkaren ringde återbud imorse ( har ni hört något så fantastiskt??) men gubben fick en akuttid för sin hiskeliga tandvärk...Det visade sig att dom hade glömt att släcka en nerv när dom lagade tanden...Tack för den!! Gubben ska nu ha en sjuk tandvärk i ett par dagar å sen ska vi betala för deras misstag??? Hmm humöret blev sämre..

En kvinna från Odensbacken ringde på Linette, det skulle vara jättekul om hon såldes här i närheten! Men man vet ju hur spekulanter funkar...Sen ringde en annan kvinna som ville visa sina barn en bondgård....Hade ju inget för mig så dom var välkomna. I aldrig använda röda overaller med fina stövlar till:). Hon pratade så mycket att jag för en gångs skull var helt mållös...Ungarna bara ÄLSKADE alla sorters djur!!! Okey..Vi gick först till kaninerna. KajsaStina rabblade alla kaninnamnen stolt! Tosca,Maräng,Semlan,Docka å svartfot..Dom sista två heter Svart å Sot men KS tycker att svartfot är bättre..Å så berättade hon att hennes kanin inne heter Bing å att hon älskar Bing:) Barnen stirrade skräckslagna på kaninerna å ville inte klappa...Nästa stopp blev hästhagen. Vi gick ut å KS började stövla efter fölet å Oskar ville klappa Linette. Killen å Kurt kom fram till oss men vände snabbt då den ena ungen helt plötsligt gav till ett illvrål som kunde väcka döda....Min hörsel på höger öra försvann å jag tror att Kurt fick en mindre infarkt..Mamman släpar ut dom skräckslagna ungarna ur hagen..KS stövlar fram till Kurt å börjr klappa..Ser så gulligt ut! Å han sänker ner huvudet så att hon kan klappa honom i pannan..Plötsligt stelnar alla hästar till å Oskar ropar kolla mamma en älg!!! 100 meter ifrån oss kommer en älg travande! Stassarungarna börjar gallskrika igen men Oskar å KS är skitlyckliga!! En älg!!! Hästarna travar efter med svansarna som plymer o fnyser högt! Vi gör ett till djurförsök med stassarungarna, denna gång hos kalvarna p lösdriften..dom går inte ens in..mamman lockar å pockar men dom vill inte titta på vare sig kalvar lr kor..Nähä..Då kommer Nonnie, världens snällaste lilla katt gående för att hälsa men tar snabbt till flykten då det där läskiga tjutet uppkommer igen ( ungen skulle lätt kunna vara med i Scream lr en Hitchcookrulle!!! Det var så blodet isade sig!) Nu börjar jag att bli lite frustrerad å mina barn tycker att det händer för lite..Ungarna vill ju inte leka!! Så vi går upp å kollar på sinkorna som går ute, jag visar lite vallning med Eros men ungarna gråter å skriker att mamman ska sätta dom i bilen för att hunden kommer att äta upp dom...Vad göra??? Mamman pladdrar fortfarande på om att barnen ÄLSKAR alla djur...Jag tror aldrig att hon slutade pladdra..Men så åkte dom ÄNTLIGEN hem!! Men dom ville absolut komma igen snart..I just say..NEVER! Då får gubben ta dom..han skulle tröttna på fem sekunder, fråga mamman vad det är för fel på ungarna å kasta in dom i en kalvbox..:) Mina barn var överlyckliga att dom åkte! Oskar sa: Jag tror inte att dom ville se min råtta...Hahaha.Då kanske mamman med hade gjort detdär hemska ljudet:)

Åkte till Garphyttan å hälsade på mams å paps å bror. Mamma hade lagat jättegod mat ( det gö hon alltid, synd att inte jag ärvde den talangen..). Var väldigt trött på hemvägen men lite Red Bull gör ju susen..Höll på att ramma två vildsvin, men jag klarade mig..Tur..

Imorgon ska jag försöka longera Killen å jobba lite med Pojken. Nu kommer det ju att bli jäkligt halt ute med regn å nån minus..Jag vill ha ett ridhus!!!! Mina supersnygga benskydd kom idag! Skitläckra..men det är ju en bisak, det är hur dom funkar som är det väsentliga!! Men jag tror att dom blir bra!

Om Killen nu är bättre så ska det börjas att tränas igen..Vill gärna rida för någon en gång i veckan. Gjorde det innan Killen blev halt. Sen får vi väl se hur mycket kosseträning det blir, vågar inte påfresta benet för mycket än..blir väl en lågsäsong iår å så får jag satsa på nästa år..Så jag får väl träna så att jag kanske kan vara m i en klubbtävling iaf..Reining är ju oxså roligt..Annars är det kossor för hela slanten! Working Cowhorse,Herd Work,Cutting å om jag får med mig fler Teampenning..Finns ju många grenar alltså! Men än så länge är vi bara på nyörjarstadiet å det ska bli en rolig resa att göra!!



Mitt nordissto Trollglansa som jag sålde, KajsaStina med kalv, Örjagårdens Barracuda, Oskar med sin älskade råtta, Tham och Eros väntar på jobb.

Jag ska snart ladda in nya bilder!

Semlor och spån

Idag var det fettisdagen lr fettodagen som jag säger..Idag är det helt lagligt att smälla i sig såna där  mumsiga semlor tills det pyser mandelmassa ur öronen på en! Underbart säger jag!  Så jag har övergett min bantning idag för att äta en..lr kanske två såna dära gobollar!

Annars har det väl inte hänt så mycket idag..Stallet och kalvar på morgonen samt skjutsa Oskar till förskolan. Sprang in på Ica å köpte semlor så jag och gubben +Andreas kunde få lite gott till frukost! Axel och KajsaStina äter ju bara grädden...

Tog ett kolla maskenprov på Pojken imorse. Man stoppar ner lite färsk hästskit i en påse å stoppar i en låda som man sen skickar med posten. Det är så himla smidigt! Började med det förra året och har inte behövt avmaska på två år!!! Maskfria beten från början och sen har jag avmaskat efter ordning. Men Pojken lägger inte på sig något samtidigt som han växer som en raket! Men tycker att han är för mager så då kollar jag mask först å sen får man gå vidare sen efter det. Oskar sa: Du är inte riktigt klok mamma när jag plockade bajs å stoppade i ett paket..:)

Var tvungen att hämta en pall spån oxså..Sågen där vi brukar hämta har inget så då får man köpa svindyra balar ist..morr. Men jag fick en fin nyckelring i form av en sporre iaf!

Var ute lite med ungarna å åkte fyrhjuling. Tyvärr gick gummijollen sönder när jag skulle dra fart på gubben..Men men.. Får försöka komma på något annat sätt att leka på:)

Tommy och Emma kom och kollade på Pojken. Dom lyckades åka 45 minuter vilse innan dom dök upp...:) Väl här så bjöd jag självklart på semlor (eftersom det är fettodagen,får inte glömma det :) ) Satt och snackde skit en stund, väldigt trevliga och roliga människor, synd att man bor så långt ifrån, hade gärna lärt känna dom mer!  Sen var dom tvungna att susa vidare eftersom dom skulle träffa Mirja och Tammy oxså! Å sen vidare imorgon..Hoppas att dom hittar bättre då!:)

Vi pratade bl a om praktikanter...Praktikanter å anställda var en av anledningarna till att jag och gubben ville ha eget.. Genom åren på Nynäs han det ju bli en hel del såna..Många bra och duktiga men många ufon oxså..Man upphör aldrig att förvånas över människors dumhet!! Några roliga axplock från praktikanter:
Gubben blir attackerad av en tjur på betet. Tjurar dödar sina offer genom att rulla dom framför sig samtidigt som dom stampar å stångar dom ( det är därför människor som dött av tjur bara är slarvsylta). Gubben hade med sig en praktikant ut på betet. Vad gör denne? Jo, han hoppar upp på taket till lastmaskinen!! Där sitter han...Varje normalt funtad människa hade ju hoppat in i lastmaskinen å kört emot tjuren, men inte han inte..Gubben hade tur som lyckades rulla ut under staketet...

Nästa praktikant väcker oss en morgon å säger att det är en kalv som är dålig..Vadå dålig frågar gubben ( eftersom han har sovmorgon vill han ju inte gå ut om det inte är akut) Njaaa dålig säger killen. Hostar han lr haltar han, vad är felet frågar gubben. Den verkar lite sliten säger killen, den vill inte resa sig upp..Gubben följer med ut och det visar sig att killen kört över huvudet på kalven...Den är smaschad för att tala klarspråk...Lite sliten????

En annan kille som var i 25-årsåldern trodde att alla får skickades till Frövi på ett stort bete när dom var tillräcligt stora....alltså vad ska man säga?? Han började störtgrina när jag sa att vi skulle avliva en kalv som var dålig..Jesus!

Sen har vi ju haft han som inte duschade, hon som sprang halvnaken, hon med den rabiata hunden, han som inte pratade utan bara stirrade på kvinnor, han som fastnade med maskiner på alla omöjliga sätt, han som viftade med knivar, han som duschade bakom mjölktanken å hade tangastring mfl mfl. Listan kan göras oändlig på knasiga människor vi har haft runt oss..Som min morbror alltid säger: Den siste idioten är inte född än...:)

Saknar skidåkningen litegranna! När jag var yngre och bodde hemma åkte vi alltid en vecka till fjällen. Från att man var bebis..Har alltid hatat längdskidor men älskat slalom! Fast det blev ett uppehåll på ett par år..Gubben är ju en jävel på utförsåkning å han åkte ju alltid en vecka till alperna när vi träffades. I mars det året jag väntade Oskar skulle gubbens släktingar åka till Trysil. Hängde självklart med! Jag hade inte stått på ett par slalomskidor på 4-5 år men det skulle bli roligt tyckte jag! Åkte två-tre åk å det kändes helt okey! Jag kunde ju! Så drog gubben och hans morbror Per iväg å jah hängde på! Rätt som det var hade vi tagit oss högst upp och det fanns bara svarta pister ner...Å då menar jag inte svarta backar utan SVARTA backar..Per och gubben for nedför och jag har ju det där sjuka draget att jag aldrig kan banga..Antar alltid en utmaning! Började lite försiktigt att ta mig neråt men det sluttade så mycket att man fanimej kunde stå å luta sig mot backen! Å så var det isbark med pudersnö på..Gubben väntade efter halva backen å Per längst ner..Å jag kände paniken komma!!! Ingen återvändo och jag kunde ju inte åka slalom ner för det gick ju inte att svänga...Så vad göra? Jo, Åsa får kortslutning som hon ibland får i knepiga situationer så hon tänkte att ner kommer jag ju alltid å kurade ihop mig i störtloppsstil å for iväg rakt ner! När jag passerar gubben har jag nog en hastighet på ca 60-65 km/h å ser i ögonvrån hans kritvita ansikte å hur han gestikulerar att jag ska stanna..Stanna??? Hur fan då??? Så långt hade inte jag tänkt! När jag passerar Per känner jag att det här kommer inte att sluta bra för han är om möjligt ännu blekare än gubben å fäktar som en galning med armarna..När det planar ut kommer det ett litet gupp..I den hastighet jag hade så var det tuvan som stjälpte lasset..Jag landade på arslet, nypistat var det å jag fortsatte ett par hundra meter på röven...När gubben kom fram höll Per redan på att försöka få tag på en sjukvårdare som kunde hämta mig, men jag ville inte visa att jag var en pussy så jag reste mig, bet ihop ( jag lovar att arslet brann) å skakade lite käckt på mig. Fortsatte åka resten av dagen men i lugnare backar å under stora smärtor..När jag på kvällen tar av mig byxorna gallskriker gubben. Hela höger skinka å hela låret är svartlila med mörkröda fläckar...Jag kunde inte sitta på en 1,5 vecka! Ringde min mamma för att få sympati, men ni som läst bloggen vet att det inte är lätt, men fick bara en rejäl utskällning eftersom gravida kvinnor inte ska åka störtlopp!! Jotack jag vet det nu...Dagen därpå blev jag nedbäddad(liggande halvt på sidan) i en hundsläde. Det var skitkul! Men det är en annan historia! 

Möte å en runda m Inger

Igår var det årsmöte i klubben..Sladdade in klockan 17.02..alltså "bara" två minuter sen! Rekord! Å det kom faktiskt en person efter mig..:) Valdes till sekreterare i två år..shit! Hoppas jag fixar det! Det löser sig väl som det brukar..hoppas jag iaf! Käkade smörgåstårta å snackade skit.. Var hemma ganska tidigt och gick och la mig vid halv nio..pensionär är det ordet som kommer upp i mitt huvud..:)Men va fasen jag går ju upp senast sju varje dag sju dagar i veckan 365 dagar om året så..Då får man väl vara lite kvällstrött?

Imorse var det förskola för Oskar igen..Bara att slita upp alla ungar å åka iväg..Oskar ville bli hämtad direkt efter att jag lämnat honom sa han:). Han började på gymnastik idag å det visade sig vara jätteroligt! Tyvärr spelade han fotboll hela tiden..vill inte att han blir en fotbollsnörd..snällla vad som helst men inte fotboll!!!! Sitta å glo på alla dessa matcher i ösregn med föräldrar som står och skriker bredvid!! Aldrig i livet!!!! Jag ska försöka få honom intresserad av westernridning å Jocke skulle ta med honom till skytteklubben för när han blir sex kan han vara med och skjuta. Annars finns ju friidrott lr orientering lr cross!! Bara inte fotboll....Men tyvärr är det ju barnen själva som väljer...Å då får man ju ställa upp vad dom än väljer...hmm mutor kanske funkar då oxså..:)

Hem från Vingåker å gjorde stallet,fixade kalvar  å städade. Skulle möta Inger klockan halv elva vid Kävesta..han nästan i tid! Hade jag inte  hamnat bakom en slaktbil och en bredlastkonvoj så..:)

vi kuskade iväg till Kaias men hon hade bara dyra grejer..svängde förbi en maskinfirma för Inger skule ha havre å då hittade vi några burkar med Kiselgur, ska tydligen vara bra både för hovar,hårrem och hud. Så det ska jag pröva på Kurt så kanske han inte får sina otäcka sår..

Käkade på Marieberg å kollade in på nån mer butik å sen bar det hemåt. Hämtade hundmat, koskinnet  ( som blev jätteläckert i vardagsrummet!!!) samt kolla masken till Pojken. Oskar hämtades å sen bar det av hem.. Sen har jag inte gjort så mycket mer än varit med barnen å plockat. Johanna kom hit å spelar m Oskar.

Imorgon kommer ev Tommy och Emma förbi å hälsar på Pojken, det blir kul! Sen ska jag försöka få med gubben till Silvan by night för dom sålde ut utomhusspan väldigt billigt..Ett sånt som vi ska ha på altanen, som förhoppningsvis blir klar i år..Får fjäska lite mer för Lennart :) Å för pappa..

Helgerna ser fullsmetade ut framöver..fattar inte hur jag ska hinna med allt!! Det är träningar nästan varje helg, å unghästträffar. Shit vad roligt! Men man måste hinna med allt annat oxså..Om två helger ville ett par vänner få med oss på Ålandskryssning..Gubben sa ja direkt men det är ju inte han som ordnar med kovakt,hästvakt,hund/kattvakt å barnvakt...Det är inte enkelt att ta ledigt när man har så mycket djur..Det måste vara jätteskönt att bara säga att man åker en helg å inte behöva planera nåt!! Snacka om lyx!

Datorn är fortfarande helseg så det blir inga bilder..Ska ta över brorsan som får kolla upp skit saken! Kan ju inte göra nåt!

Inget mer idag så jag skriver imorgon..kommentera gärna! Har fått flera och flera läsare å det känns självklart kul men samtidigt konstigt! Vem fasen vill läsa om mig å mitt bonnaliv???? Berätta gärna vad ni tycker å vilka ni är!Skulle vara kul att veta vilka ni är som finner mitt liv intressant:) Skrattar!!!

Nu kommer gubben å gapar..han undrar vad i h-vete kiselgur är??? Och om jag är helt rubbad som går på allt..Ser ut att bli en låååång kväll...;) Tur att han ska ut i skogen! Har jag tur så går han vilse ett tag å kommer inte hem på ett litet tag...hihihi, vad taskig jag är!

Nu ropade KajsaStina att det inte fanns toapapper å att hon hade torkar sig med händerna..så byebye for now!!

Söndag

Jaha då var det söndag igen...Jag hatar söndagar, lr hatar är ett starkt ord..jag tycker minst om söndagar av veckans alla dagar. Då vet man att atbetsveckan ligger framför en med alla saker man ska göra..Denna vecka såg väl hyfsad ut  men det är ändå en massa grejer som man ska göra och det värsta av allt..tider att passa..:( 
Ska ha bankmöte i veckan..usch, tanläkaren..usch, Oskar ska till logopeden..dubbelusch..

Men idag var det en rolig söndag! Hade träning för Leena på fm, å det var så kul att jag kunde ha ridit i en vecka!!!
Kurt gick så jävla bra!! Sidepassen gick asbra å sen skulle vi göra övningar i galopp..Kurt kan ju inte galoppera annat än om man jagar på honom som en galning i skogen..nu tyckte Leena att vi skulle göra galoppfattni´ng från skritt/stillastående å RÄTT galopp.. Jag bara skakade på huvudet å skrattade men tji fick jag!!! Kurt fattade rätt galopp på volt i vänster varv från skritt och trav!!! Men inte i höger varv..Då fick vi göra rollbacks ist å gissa om han tyckte det var roligt!! Så från en rollback fattade han galopp  nästan stillastående!!! jag grät nästan!! Vilken bragd av en häst som inte kan galoppera å är 23 år!!!! Men jisses vad trött han var sen! Ska stoppa om honom lite extra i kväll! Min lilla pussgurka!

När jag kommer med transporten på vägen så kommer Killen i full fart till grinden..Att dom kan se att det är våran bil å släp på 500 meter!! Fantastiskt!

Gjorde något annat roligt när jag kom hem..Gubben hade fått en såndär gummijolle häromdagen..Den band vi fast i fyrhjulingen!! Först åkte vi jättelugnt m ungarna men sen provade även jag och gubben i lite högre tempo å h-vete vad det gick!!!! Man körde runt på plan med mc:n å sen hade man båten på yttervarv..centrifugalkraften var enorm!!!! Höll på att skratta ihjäl mig när jag drog på på gärdet med gubben farande i säkert 60 blås i en gummijolle efter!! Dethär borde alla få prova på!!!

Nej jag ska ta och plocka undan lite å sen duscha, årsmöte på klubben ikväll. Farmor är här så hon å gubben åkte till badhuset m barnen å så lagar hon mat oxså!! Kanonbra! Inga bilder idag då datorn fortfarande är så jävla seg!


Hästköpare å pigga fjordingar

Fy fan rent ut sagt vad det är jobbigt att sälja hästar!! Ja inte bara hästar..alltmöjligt! Att kunna annonsera på Internet är både bra och dåligt..Bra för att man kan nå många och det är oftast gratis, dåligt för innan Internet så ringde folk på annonserna å då var dom intresserade..Idag slänger folk iväg ett mail och är egentligen inte ett dugg jävla intresserade! Skriver man ring vid intresse så mailar folk ändå!! Har fått säkert 20-25 mail på Linette där dom vill att man ska skicka bilder för att dom är jätteintresserade..Det finns bilder på  henne i annonsen..men man skickar ju iväg ett par bilder..i¨sen händer inget mer lr så får man tillbaka ett svar: GUUUUUUUUUUUD vad söööt hon är!!!! Å sen inget igen..Antingen är man intresserad lr så är man inte..Dom har ju läst beskrivningen och sett bilderna??? Vill folk bara ha hästbilder lr?? Å kommentarerna sen då!! Njaa hon är ju dräktig...å det vill jag ju inte ha..men om hon får ett stoföl så är det ok..får hon ett stoföl tror du?? VA??? Lr klassikern som jag har fått höra mer än en gång..jag vill ha henne!! Absolut!! Men...jag har inga pengar..VA?`Nähä varför ringer du på hästannonser om du inte har pengar?! Men jag kan ge henne ett jättebra hem!! Om du älskar henne så är ju hem viktigare än pris lr hur..?? Vad fan svarar man på det?? Jo jag kan sälja henne billigare till ett bra hem men jag kan ju inte skänka bort ett dräktigt sto som är värt 25 000:-??? När dom säljer fölet tjänar ju dom pengar!!! Lr så vill folk ha henne på foder.Foder är väl en bra grej men man har ju inga garantier alls som  säljare! Man lånar ut en häst i bra skick, efter ett år vill inte köparen köp0a hästen å den kommer tillbaka i ett uruselt skick å så kan man inte sälja hästen iaf!! Å så vill dom ha med all utrustning och att säljaren ska stå för alla kostnader ink skoning tamefan..Lr så har folk fullt i stallet men vill ha henne..Ok jag kan ha henne kvar om du betalar handpenning, men det kan dom inte..Nähä då dka man stå med en häst som man kanske ev har en köpare på..Å sen prutningen..den ska man ju inte tala om!!! Det kostar flera tusen i månaden att ha häst..Om man nu inte kan betala mer än tusen kronor för n häst hur i h-vete ska man då kunna betala foder,vetvård,strö,hovis,försäkring osv??? jag har satt ett löjligt lågt pris på Linette men folk fattar inget!! Hästen är värd 25,fölisen minst 10 å man får m utrustning..Är då 25 dyrt?? Nej nu ger jag fan upp! Tänker sälja henne i vinter när fölis är avvand ist..Till någon som kan ta hand om henne på ett bra sätt och har råd att ha häst!!

Grannen kom förbi å provred idag. Hon kanske vill bli medryttare på mina kusar! Jag snackade på om hur lugn Kurt var å att Linette förmodligen inte skulle röra sig framåt..Linette kunde ha sadel fortfarande! Imponerande! Jag trodde aldrig att det skulle gå! Vi red älghultsvändan å jesus vilken tur det blev!! Linette drog som ett expresståg när vi kom ut i skogen å Kurt bockade å ville galoppera!!! Kurt-galoppera??? Hahaha inga slöisar här inte!  Grannen skrattade bara å tyckte att det var jättekul! Linette tyckte det var skitroligt å frustade som ett lok å pruttade som en gammal traktor:)

Killen stod och väntade på oss å han for iväg ihagen i full rulle å bockade som en tok..Han är fan inte halt inte!! Pojken stirrade skräckslaget på honom å sen så travade han på behörigt avstånd ..Ingen stressar upp den mannen inte!

Nu har jag äntligen hittat bra senskydd som jag beställde! Lila!! Jättesnygga! Dom skulle vara jättebra så det får vi hoppas! Nu ska jag leka lite med kidsen å sen ska jag kolla på film när dom har somnat! Å så kanske man kan hoppas på att gubben är på lite goshumör så att det kan hända något intressant mot kvällningen..;)



Blev bara tre bilder idag, datorn orkade inte mer:(. Gubben sover tom i sina Peltor.., Linette har hittat kossornas foderautomat:), Axel är hungrig!

Gubben bestämmer för mycket..

Det bidde ju ingen Borlängeresa idag, Inger hittade an annan sadel i Göteborg ist..Synd att vi inte visste det lite tidigare så hade vi kunnat åka dit å gått på Eurohorsemässan!! Jag ville inte vara hemma idag så jag klurade lite med syrran vad man kunde göra, hon föreslog att vi skulle åka till Karlstad å kolla i affärer. Det tyckte jag var en jättebra ide men gubben fick damp..Jo jag vet att det är ganska långt att åka men jag gillar att kolla in nya platser å ställen! Å kolla om man stöter på någon billghetsaffär däe man kan göra fynd!!!

Men det slutade med att jag åkte till Ica Kvantum i Kumla...spännande...Syrran skulle oxså handla så då åkte vi dit. Var in å kollade på Kaias efter senskydd till Killen å dom hade ett par som verkade bra å kostade bara 5-600..men dom fanns ju bara i svart å hur kul är det?? Ska kolla på nätet om jag hittar några såna med lite färg!!

Igår kväll var det filmkväll med westernvännerna! MYCKET trevligt! Men jag undrar varför inga fler inser hur kul vi har? Det är ju samma människor på alla träningar och aktiviteter..Det gör absolut ingenting eftersom det är ett trevligt gäng men man kan ju undra vart alla andra i klubben är?? Vi kollade på Mia Ekströms basic westernfilm å den var lärorik! Skulle vilja se den en gång till vid ett senare tillfälle. Jag kan ju inte praktisera övningarna på Killen än så risken är ju att man glömmer.. Han springer runt i hagen nu så snön yr så jag ska kolla honom imo om han fortfarande haltar..

Inger hade gjort jättegott fika å stället vi var på var så himla mysigt m ljus överallt å en brasa som brann..Hade kunnat stanna hela natten under en mysig pläd, ätandes ostbågar å dricka lite vin. Kanske skulle ha en sån kväll med westernvännerna? Några hästfilmer å en massa snack..Ska kolla upp om intresse finns! Gubben kan ju hämta en senare på kvällen! Hmm ska jag kolla upp!! Det är så kul att träffa nya männískor å nya vänner!!! Det var jättekul att träffa Mirja som jag bara har pratat med på datorn innan!

Veterinären var här alldeles nyss..Jag blir så förbannad!! Varför envisas dom med att komma mitt i mjölkningen varje gång?? Nu kunde vi varken avhorna lr såga kvigans horn idag!! Å hon är så satans elak så hon skulle verkligen behöva sågas!! Men man kan ju inte bara avbryta mjölkningen en timme!! Pojken fick sin vacspruta iaf! Han var helt cool. Vi har börjat gå lite vändor på gården, runt saker,igenom saker,över saker och på saker. Han tycker att allt är acceptabelt UTOM att gå PÅ saker..Å jäklar vad han är envis!! Ska verka honom igen ikväll å så ska jag ta ett kollamasken prov på honom då jag tycker att han inte ökar i vikt som jag vill..Visserligen rör han sig mycket men ändå..lite för klen är han..

Å så är det fredagskväll med mys med barnen! Såå mysigt!! Bästa kvällen i veckan! Att få krypa ihop under en filt med ungarna,gubben,godis å en bra rulle! Det är livet det!

Ska betala räkningar sen oxså..mindre roligt.. Hade en riktigt rolig diskussion vid frullen imorse..Jag trodde Andreas skulle garva ihjäl sig! Gubben har sammalagt fått en lön på 700:- per år sen vi flyttade hit.. Det tyckte jag var själigt eftersom han fortfarande har pengarna kvar!!! Gubben undrade vart alla andra pengar tog vägen.. Hahaha ja inte ligger dom och dammar sönder på hans konto iaf!! Allting kostar ju så mycket idag förklarade jag för honom..Han trodde att matkostnaderna för en familj på 5 personer går på 500:-/veckan!!!!! Herregud!!!!Tur att det inte är han som handlar!! Då skulle vi leva på nudlar å majs hela veckorna!! Nej jag tror på att ha kul för dom pengar man har! Eller hur? Man vet ju inte när man trillar av pinn..

Nej nu ska jag betala räkningar och lägga Axel.. Får se om jag ska ge gubben ett par kronor extra denna löning? Nej, han samlar ju bara på dom så det är ju ingen ide...:)


Gårdskylten, Gubben förklarar säkringarna på traktorn..SÅÅÅ intressant.., KajsaStina i säkert förvar hos kalvarna, det enda som behövs en sommardag när man ska gå till lagårn är stövlar och hörselskydd..:) Oskar 2 år på Nynäs..

En dag´ska gubben få stryk

Gårdagskvällen förlöpte som den skulle, sena som vanligt..:( Gick ut och hjälpte gubben med kalvarna å så fick vi tyvärr avliva den dåliga kvigkalven:(. Stressade som galningar men kom inte till Garphyttan förns halv åtta..Sen hade vi en trevlig kväll m mycket skratt å så lite tårta..Man måste ju unna sig ibland fast man bantar;).

Hästarna var jättesura att få komma in klockan kvart över elva på natten men fan vad lätt det var att mocka imorse!!! Hmm kanske ska ändra rutinerna lite..:)

I det här hushållet så har jag och gubben en ganska avslappnad jargong sinsemellan..Vi är brutalt ärliga mot varandra..Jag säger till gubben att han är snygg,sexig,underbar men puckad å han säger att jag är snygg,sexig, underbar men har stor röv.. Det tycker jag är ett elakt påhopp!! Han ÄR ju puckad men jag har ju bara en ...hmm..jo,jag vet, en jättestor röv:( Varje gång gubben är elak så slår jag honom, det är ju min rättighet som kvinna att försvara mig eller hur?? Vanligtvis slår jag honom i skrevet lr så nyper jag honom på bröstet:) En dag gick han med bar överkropp å skräckslaget frågade jag honom vad han hade gjort!! Han hade svartlila å gula prickar på hela bröstet!! Han måste ju ha en sjukdom!! Gubben blängde argt på mig å påstod att det var jag som var skyldig till denna åkomma!!! Va jag??? Det bevisar ju bara att gubben inte kan hålla sin stora trut stängd och talar innan han tänker.. Men efter det så slår jag bara honom i skrevet för det ger bäst effekt å lämnar inga spår...;)
Häromdagen kom den värsta grodan ur hans käft..den gav honom ett knä så att han låg på köksgolvet en bra stund..(att han inte lär sig!!). Innan har jag fått höra saker som, du borde ha en bred last skylt därbak, har du licens för dendär mm mmm, men dennna gång tog priset..Gubben sa att mitt arsle var ett impediment ( för dom som inte vet så är impediment värdelös mark) men det fanns en positiv sak å det var att man kunde jaga bäver där.... Visst hade jag rätt att nita honom????!!!:)

Idag har gubben hållit sig i skinnet iaf!:) Efter jobb och frulle så ska jag nu ta å städa lite som vanligt å sen ska jag dammsuga bilen..Ska försöka vila lite oxså för mitt huvud är inte bra idag..suck..Jag hatar att ha kroniska åkommor!! Att man ska vara så ung som jag och ha haft kroniska smärtor sedan tolvårsåldern är för jävligt!! Men nu pratar vi om nåt skojigare..typ att jag ska hämta koskinnet idag!! Å jag ska försöka komma iväg på filmkvällen ikväll om jag bara hittar en barnvakt...Hoppas hoppas!!

Kommentera gäna det jag skriver!! Å du Göran..shoppa bör man annars dör man!! Pusskram:)

Ta ner gamla staket!!! Denna hjort klarade sig tack vare att gubben kom förbi när han var ute å jagade..Rävarna hade redan börjat tugga på honom! Lämna ALDRIG dina Red Bull så att dina redan överaktiva barn kommer åt dom!!! Bra barnförvaring för olydiga ungar:). Hur kan man få en fjording att se ut såhär??? Linette för ett år sedan.. Å så sist men inte minst..Semlan..inlåst långt ifrån  allt som heter hanar!! Kaninjäkeln startade en hel ätt alldeles själv!!! fanns det en hane i stallet så befruktades hon på telepatisk väg..Rena jungfru Maria..

Inte mycket nytt idag inte

Imorse var det arbete som vanligt..Ledövade med Pojken på väg till hagen, han lyssnar jättebra på stoppkommando så nu ska jag börja med backa,trava osv. Han går jättefint bakom mig och går inte om samt flyttar rumpan från mig. Vi har infört en ny morgonritual sen ett par dagar tillbaka.Släpper ut Kurt å Killen först, anledningen att min älskade gubbe inte kissar inne så han vill väldigt gärna ut på morgonen, han har aldrig kissat inne om han inte måste,kanonbra!! Å Killen skulle riva stallet om han inte fick uppmärksamhet först.. Sen kommer Linette å höpåsarna, dom passar bra ihop:), bara lilla Pojken kvar..Öppnar boxen å så står vi en stund och gosar, det är sååå mysigt! Han har ingen brådska ut utan vill bli kliad på mankammen å så ska vi gnugga mule mot näsa en stund,sen går vi!

Pysslade lite med kalvarna på amman, 4 stycken är nyutsläppta där och en kviga verkar inte trivas..Så den måste väl tillbaka in i kalvstallet igen..suck..överfullt på kalvar!!!

Sedvanlig frulle med galna ungar och gubbar:), Andreas å gubben fick sista semlorna:), jag är såå duktig!!:) Efter städningen så åkte jag till affären å handlade lite mat å toapapper å andra skitsaker:) plus 2 cd-skivor till min kära pappa som fyller 53 idag! Hipp hurra! Pratade med mamma på telefon i ca 200 timmar innan vi kom överens om  Eurythmics samlingscd å Eva Eastwood. Ska åka dit efter mjölkningen ikväll, å dom kommer välan syster yster med sin bonde å bror är väl förhoppningsvis där oxså!! Roligt att träffa familjen!

Å imorgon är det filmkväll med westernvännerna! Skoj! Å på fredag ska jag följa med Inger till Borlänge för att hämta en sadel till hennes jag-kan-inte-ha-en-enda-sadel-i-världen-häst:), hon har verkligen bekymmer med det!  Ingen sadel passar å hittar hon en som passar så växer hästen ur den efter en vecka..Hon får sadla om från cowgirl till indian å rida barbacka ist;) Håller tummarna för att denna sadel är bra!!! Å när vi ändå är där i krokarna så bara måste man ju skicka in på westernbutiken i Falun!!!:) Ja, jag vet att jag inte kan/bör/ska shoppa men man måste väl få titta??:)

På söndag är det Leenaträning i Pålsboda, då får Kurt jobba igen..Killen är så jäkla avis så har får tuppjuck snart!! Men innan han är haltfri å innan jag har hittat ett par benskydd som verkligen stödjer senor och ligament runt kotan så ska han ingenstans!!! Skithäst!! Så om någon vet vart man hittar BRA skydd så hör av er!!!

Å så belv jag tvingad att trimma gubbens huvud idag oxså...Hans hår växer som ogräs!!! Så det blev till att trimma lite..Tycker inte om det!! Första gången jag skulle trimma hans huvud hade vi bara varit ihop ett litet tag..En kväll så bad han mig att jag skulle ta trimmern å bara korta ner håret lite..Jag blåvägrade men efter mycket övertalning så gick jag med på det..Det gick bar till en början men någonstans gick det snett..Det blev bara kortare å kortare å så rök luggen!!! Jag blev mer och mer förtvivlad men ihärdig som man är så fortsatte jag..Det hela slutade med en fullständig katastrof!!! Gubben blev snaggad med helt kala halvmånar på ca3 cm över varje öra...Det var det värsta jag någonsin sett!!!! När jag blev framtvingad framför honom å han frågade hur han såg ut så brast jag ut i hejdlös gråt!!! Gubben stirrade misstänksamt på mig, reste sig å gick ut i badrummet..Det blev helt tyst, bara mina förtvivlade snyftningar hördes..å så hör jag från badrummet: Jaaa, tur att det finns kepsar... Jag började på nytt stortjuta, ringde förtvivlat till min mor (klockan 12 på natten en vardagkväll...) å skrek hysteriskt i telefon att jag hade gjort om min gubbe till ett ollon..Min mamma som inte blev särskilt glad av att väckas mitt i natten av denna nyhet skrattade bara å sa:jaha då har han två då..å la på.. Det tog två år innan jag vågade klippa honom igen..

Fick en postavi idag..En av korna vi skickade till slakt i höstas hade en helt unik färgteckning, hon var svart/vit med en illröd ål på ryggen! Skitsnygg ko! Å jag har länge velat ha en till koskinnsmatta så jag beställde tillbaka hennes skinn å så har Tranås berett det! Ska bli jättespännande att hämta det!! Det känns bra att hon får vara kvar här faktiskt, inte ett dugg makabert utan väldigt kul att man kan ta reda på allt utan att köpa nytt!! var inte så dyrt heller...

Några bilder idag med!



Skön sovstil 1, en sovande Molly är en bra Molly, Nojs, två smådrängar, skön sovstil 2


Lite foton..



En liten tur m Emil, Tham sover ogenerat.., KajsaStina rider Linette, söt kalv, Jock vallar får med Barracuda..

En vanlig tisdag

Imorse sov jag iaf till klockan sju! Slaktbilen skulle komma på morgonen så jag hade lite bråttom..4 kossor åkte idag..Gamla trotjänare som man kommer sakna, speciellt 6517..Hon var riktigt rolig! Den kon kunde vi nämligen inte få ut på bete..Första gången hon skulle ut travade hon iväg före alla andra med ett riktigt swung i steget,ökad trav på hästspråk:), hon travade på fram till första staketet som består av 4 trådar å så rakt igenom...å sen passerade hon vägen,fortfarande i samma fina trav,å genom nästa staket med 4 trådar...Så stannade hon ca 20 meter senare, lyfte huvudet å gav till ett bröl som vilken tjur som helst skulle varit avundsjuk på å så gjorde hon en rollback å fattade ånyo ökad trav, genom stängslet igen, över vägen,genom nästa stängsel å så travade hon in i ladugården igen..Sen den dagen gick det aldrig att få ut henne..Hon tvärvägrade, inte ens hundarna kunde övertala henne att gå ut..Dom andra kossorna stod bara å tittade på henne och skulle aldrig ha kommit på tanken att följa efter henne.. Men hon hade exakt samma tempo hela tiden! Såg faktiskt ganska kul ut..Men hon fick som sagt åka imorse då vi har överfullt i lagårn å fler som ska kalva in..

Vissa kor fastnar man extra för..Hade en ko som hette 153, stor och brun med stora rådjursögon..Jag gillar att klappa lite på mina kor å hon var en riktig kelgris, stod alltid med huvudet ner i mjölkgropen å så skulle man klia henne på halsen lr bakom hornen. Då bara njöt hon!! Ibland kom det en tunga farande för att klia mig bakom öronen men det är inte lika trevligt kan jag säga!  En morgon gav jag henne av mina frukostskorpor, det skulle jag aldrig ha gjort..efter det så rörde hon sig inte ur fläcken förns hon fått åtminstone en skorpa..Gubben var tokig!!! Du ger fan i att skämma bort korna också skrek han..:) Kor ska gå till mjölkgropen för att mjölkas inte äta skorpor:) Jajaja sa jag och köpte mera skorpor;),tyvärr så gick det inte att få henne dräktig fast vi försökte med allt så hon skickades till slakt..då grät jag floder kan jag säga..

Hade utedag med barnen förut, dom ville absolut inte gå ut men eftersom dom har en sån hemsk mamma som tror att frisk luft är bra och inte dödlig för barn så fick dom vackert ikläda sig sina neongula overaller:). Efter lite pulkaåkning så fick dom rida. Linette ställde motvilligt upp som barnponny:). Dom red runt lite barbacka på henne å så ramlade dom faktiskt av idag också..Oskar tappade taget om repet å gled och KajsaStina höll ju i Oskar så dom ramlade så fint tillsammans, Linette bara suckade å vände på huvudet å tittade på valparna som låg under hennes ENORMA mage..Men det gick  bra!

Sen hämtade vi posten( bankens ränteochamorteringsfaktura låg däri vilket gjorde mig på fetdåligt humör) å så gick vi in och åt ostochfalukorvsmackor med varm oboy till! Mumma!! Nu ska jag gå ut till hästarna igen, skriver nog en snutt ikväll också å så blir det flera bilder!

Vilken dag!

Puh,jag är helt slut!! Hur kan det vara så jobbigt att bada?? Åkte till Gustavsvik med kidsen.. Gubben hade sovmorgon imorse för första gången på typ ett par månader. Han trodde att han kunde ligga å dra sig men tji fick han! Ungarna vaknade halv sju som vanligt å insåg att PAPPA låg kvar i sängen!! Hahaha, det var bara att gå upp som vanligt. Gjorde stallet och fick tom hjälp idag! Gubben hade ju bara ungdjurslagårn att göra så Krille hjälpte mig att släppa ut hästarna och hämtade hö!! Vicken lyx!! Skulle gubben aldrig göra så det är kanon med en anställd som inte får ifrågasätta chefen;) Andreas kom förbi för morgonkaffe så det blev en långfrulle..Trevligt hade vi å mycket skitsnack bidde det! Försökte få iväg gubben till Gillersklack men dom planerna sprack ganska snart..Oskar ville bada så bada blev det. Efter städning,påklädning å tjat på tvspelspsykade gubben så kom vi iväg..

Jäklar vad roliga ruschkanor dom har!! Åkte flera gånger med och utan Oskar!! Men efter ett par kallsupar så gav jag upp..Omklädningsproceduren är ju ingen hit direkt..Jocke tog Oskar å vem får dom som ska ha hjälp med allt?? Försök duscha med en ettåring som hela tiden ska krypa iväg å en treåring som helt plötsligt bara försvinner..Hmm nerverna får jobba iaf!!

Tänk ändå vad alla människor ser olika ut!! Fascinerande! Bara jag som utmärker mig med mina blåmärken..Frågade faktiskt gubben om jag verkligen skulle bada men han sa att det var ok så.. Jag är helt täckt av blåmärken på armar och ben och jag vet inte varför.. Har säkert 20 blåmärken på varje ben, å dom är stora å svarta å blir fler varje dag..Inte roligt alls!! Antingen är jag sjuk lr så är jag extremt känslig för beröring eller så är det pga svält..jag vet inte!

Stannade vid den sk Icabutiken i Ekeby för att köpa bananer och bullar..Å dom hade samma kille där fortfarande!! Å han visste exakt datum då jag flyttade därifrån å han saknade mig osv osv.. Vilket elefantminne!!!!! Kanske handlat där 5-10 ggr i min livstid.. Hahaha snacka om att ha stenkoll på sina kunder!

Blev McDonalds efteråt. Barnen var helt slut för att inte tala om deras mor! Gillar Mc..Snabbt,enkelt,gott å barnvänligt samt billigt. Kan inte bli bätte! Ungarna äter ju allt dom får där!

Nu ligger ungarna i säng,gubben ute å styckar ett hjortlår..Ska snart ut å släppa in kusarna.. Imorgon blir det kiropraktorbesök och det gör så jävla ONT!!! Fy bubblan!! Tänker inte på det!

Å så ska Arla sänka mjölkpriset igen..alltså..nu ska jag inte ha en lång utläggning men va fan! När vi redan idag producerar mjölken gratis, vi kan inte ta ut någon lön hur ska vi göra nu då? Betala för att få producera?? Kanske är arbetssökande snart med andra ord...Å bli en Svensson..min stora fasa! Varken jag lr gubben skulle klara en svenssontillvaro..jag beundrar dom som kan, vi är födda fria och vill fortsätta vara det men vi kan ju inte börja karda ullkalsonger,äta potatis å harkött varje dag lr börja använda häst i jordbruket .. Man måste ju faktiskt leva oxså.. Å kunna köpa saker som man vill ha och behöver..Ja vi får se vart det slutar..Usch nu blev jag deppad.. Byter ämne..

Facebook har jag precis blivit med i, vilken lattjo grej! Plötsligt dyker det upp gamla polare å släktingar flera gånger om dagen!! Jättekul! Undrar vart det slutar å hur dom hittar mig? Det verkar ju vara en gigantisk apparat..

Nu vill jag bara lägga mig å slockna...Men jag tror att det är några hundar som vill ut å pinka oxså.. Molly som var spårlöst borta hela dagen igår..morr, den jycken skulle man ........! Aldrig mer en omplaceringhund!! Speciellt inte en jakthund!! Nä dom ska vara som WK:na!! Går aldrig från gårdsplanen utan matte lr husse, lyder, blir inte distraherade av skitsaker å KOMMER NÄR MAN ROPAR!!!! Jag blir galen på pudeln!!! ( Hon är egentligen en basset griffon men jag kallar henne alltid pudeln då jag är arg).

Nej nu ska jag ingoga några bilder!


Jocke pussas, Krille låtsas att han inte tar ut Linette, utsikt frå orkeln, KajsaStina kramas m kalv,någon orkade inte med shoppingen..


Tittade in på Grodden idag å hittade världens härligaste matrial i en pad!!! Köpte den fast den är till en vanliog sadel, ska prova ändå..Helt underbart matrial!!! Nåt sorts gel.. Å så följde det med lite fårskinnsdetaljer oxså:)

Lampor & Djur

Skulle ta in hästarna, gick ut på gårdplanen å tyckte att det var något som inte stämde..det lös vid verkstan. Jag muttrade över hur slarvig gubben var å vandrade ditåt för att släcka, men döm om min förvåning när jag upptäckte en ny utelampa! Har bott här i tre år och aldrig sett nån utelampa på verkstan! Hmm gubbens fettisch börjar sprida sig..

Undrar om det finns någon annan som har denna böjelse? Min gubbe är helt tokig i lampor!! Han är som vissa kvinnor när det gäller skor och handväskor! Han köper ficklampor som en kvinna köper kläder! Å sen ska han visa dom! Stolt som en tupp ska han förevisa denna utomordentliga lampa! Jag misstänker att han växte upp i totalt mörker å nu vill hans barndoms jag se till att det finns ljus vart han än går..Han har ficklampor,pannlampor,kikarsikteslampor,kepslampor,stora lampor m laddare, billampa,nyckellampor you name it!  Så jag har lärt mig några skaer om lampor genom åren..1) Dom ska vara exeptionellt små 2)Dom ska ha en exeptionell räckvidd 3) Dom ska lysa så starkt att man får ett epilepsianfall av att titta in i dom 4) Dom ska ha ovanliga batterier som ingen kan få tag på..

Fick en fråga häromdagen hur jag orkade..med vad tänkte jag, hmm menar människan att jag är slut i kroppen lr min gubbe lr vad..Nja vadå sa jag..Alla dessa djur!!! Utbrister människan..Va???? Djuren ÄR ju jag!! Har alltid drömt om att få ha djur omkring mig! Min mamma sa nej till alla former av djur när jag var liten med repliken; När du flyttar hemifrån får du skaffa så många du vill!! Å så tillade hon alltid; å du komer inte att vilja ha några då.... Hahaha jag skyller helt på min kära mor att jag idag sitter med hundratals djur!! Hade hon låtit mig ha en hund kanske jag hade blivit en normal människa men nejdå...:)

Det stora problemet är att jag inte kan göra mig av med mina djur:( Jag får ett sånt otroligt band till dom och ofta är det ömsesidigt. Gubben säger att det är helt sjukt..Lånade ut en häst på foder å den slutade äta och tappade pälsen, åker jag ifrån hunden matvägrar den, är jag borta kommer inte katten hem osv..Gubben säger att jag har skämt bort dom.. Men jag vet bara att jag inte kan sälja mina djur! Korna går ju till slakt å tjurkalvarna säljs men det går bra..men sen..usch!! Men jag har faktiskt lyckats sälja en häst och en hund!! Så helt omöjlig är jag inte..Iof var hunden den vidrigaste,rabiataste,äckligaste,mest korkade lilla jycke jag någosin stött på men ändå! Hon hamnade hos en familj som tyckte att hon var den sötaste,underbaraste lilla pyre som fanns!!! Å hästen var helt tokig i huvudet å tillslut sa jag att nej, innan hon skadar någon så tar vi bort henne!! Men jag satte även ut en annons om någon ville ha henne som fölsto då hon var jätterar när man pysslade med henne..Å så en dag stövlar en kvinna från storstaden in i stallet å vill provrida..nja ingen bra ide sa jag, hästen är knäpp och jag har ingen sadel..Men hon envisades så vi red ut..jag på Kurt å hon på den galna hästen, barbacka!! Det första vi gör är att möta en älg...
Kvinnan sken som en sol när vi kom tillbaka å köpte henne på en gång!  Å dom har det jättebra tillsammans!! Jag är fortfarande chockad...

Nej nu ska jag väl ta å knyta mig, blir inget Borås imo för gubben kände säg krasslig:) Så då blir det till att vara hemma och mysa.. Kanske ska lastträna lite med Pojken, han såg ut som en isbjörn när jag tog in honom..Alldeles vit längst it på pälsen och en frostig mule, han är världens sötaste fölis!!! Killen hade återigen lyckats ta av sig lindorna i hagen!! Morr.. Han fattar inte att det är för hans eget bästa. Fattar inte att en häst kan vricka sig så illa i hagen att han ska stå i ett halvår!!! Hela säsongen är helt förstörd!! Å nu är han laddad till tusen, han gillar inte att han inte är nummer ett..


Många inlägg..

Jaa, det blev ett par inlägg idag, ska försöka lära mig att minimera bilder å få plats med lite text oxså!

Det blev en lugn dag idag! Läste ut boken, ungarna har kollat på film å så ska jag strax börja m chipsgrytan.. Hade velat hinna med sn sväng å hästryggen men jag vet inte om mitt ben klarar av det än.. Gubben är ute i skogen å väntas inte hem än på många timmar. Man blir så förbannat slö av en sån här dag bara! Jag jobbade ju imorse men det blir liksom inget av dagen å så plötsligt är den slut. Varför har inte dygnet 48 timmar ist!!? Vad praktiskt! Då kanske man skulle hinna annat än att städa,laga mat å mocka..

Ja, imorgon blir ju en annan typ av dag.. Får gå det med! man får ju vara med familjen å åka en sväng! Å på tisdag ska vi åka pulka efter fyrhjulingen å ha picknick i skogen, det ska bli roligt! positivt tänkande Åsa!


Hmm..bilder



Halta Killen i hagen..

Å ännu mera bilder..



Oskar som åker längst bak i bilen!

Bilder...



KajsaStina vill att jag ska vakna..

Mera bilder



Glad och framförallt vaken!!

Lite bilder



Älskade gammelkurt!

Första inlägget!

Haha då har man skaffat sig en blogg..Det ska bli jättekul att skriva av sig lite! Kommer att skriva i dagboksform med inlägg för ämnen som berör mig.

Igår var det alla hjärtans dag..gud så romantiskt! Men det blev som vanligt..jobb, pizza å en klapp på stjärten..Inga stormande kärleksförklaringar här inte! Men jag fick ju iaf en blombukett så jag får väl klassa dagen som lyckad!

Influensan har drabbat även mig tillslut..jag briukar ju vara härdig men icke..Kändes som jag hade gått genom en mangel när jag vaknade..Å till råga på allt så halkade jag på en isfläck när jag skulle släppa ut hästarna..visste inte nes om att jag kunde gå ner i spagat..nu vet jag..Ont så in i helvete gjorde det iaf!! Så gick det med det allahjärtansdagsexet:(..

Inger å hennes stalltjej kom iaf hit med hennes unghästar Alva och Rosie.. Dom gjorde stora ögon över att besöka en bondgård, Pojken blev glad för att det kom tjejer och hälsade på! Killen avis som fasen ute i hagen och Kurt försökte stila upp sig som den värsta arabhingst..man kan inte tro att den mannen är en 23-årig travare.. Linette fick frispel över brudarna som kom å jagade "sina" karlar..Svartsjukare kuse får man leta efter!! Men jag vet hur det känns gumman..höggravid å så passerar två übersnygga tjejer..inte lätt.
Vi tränade lite miljöträning och Rosie visade Pojken att man visst kunde gå över den persiska mattan..morr..

Skulle ju laga chipsgryta till gubben å ha levande ljus å hela kittet..Men så skulle han bara titta hur det gick för Krille i lagårn innan han hämtade in köttet..å så vet man ju hur det gick..trasig utgödsling, ko som kalvar å lite annat krafs.. Beställde pizza ist.. Barnen var lika glada för det iaf!! Oskar somnade framför sitt älskade tvspel, KajsaStina VILLE gå å lägga sig å Axel sov redan som en stock, det hade ju varit perfekt upplagt för romantik..men gubben somnade i vanlig ordning å jag var ju ändå invalid.. Sickna jävla loosers vi är:)

Idag blir det nog en lugn dag tror jag, jag ska kurera mig å gubbe ska väl ut i skogen å kolla nån jävla kamera lr installera nån lampa lr mata vildsvin, vad vet jag.. Ska ta å läsa ut den bok jag för tillfäller håller på med..den är jättespännande! Sen ska vi ju åka till gubbens farmor i Borås imorgon...:(. Sätt oss rastlösa individer tillsammans med tre aktiva ungar i en tvåa fylls med glasprydnader som hon avgudar..Jag blir kallsvettig redan nu..panik är bara förnamnet..Så det får bli en sväng förbi leksaksaffären innan samt ge Axel obegränsat med mat så kanske vi klarar av en timme..

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0